Председник Вучић посетио Ниш

Вести

10.04.2020. - 12:56

Председник Вучић посетио Ниш

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас Ниш, где је уручио велики број маски, инвазивних и неинвазивних респиратора и друге медицинске опреме, као помоћ у борби против болести COVID-19 за цео југ Србије.

Председник Вучић посетио Ниш

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић се састао са представницима локалне самоуправе, Клиничког центра Ниш и других здравствених институција у Градској кући у Нишу и обратио се грађанима Ниша и југа Србије путем медија.
 
"Овим показујемо колика је наша брига за Ниш, за југ Србије и да смо уз свој народ. Здравље људи нам је најважније. У Нишу се први резултати дисциплинованог и одговорног понашања виде, потребно је да тако и наставимо“, рекао је председник Вучић и додао да је захвалан  лекарима и свим људима који се понашају одговорно. Он је истакао да је Ниш од почетка био на удару великог и опасног непријатеља, али су Нишлије дисциплином успеле, и упркос жртвама, да му се одупру. 
 
Председник Вучић посетио Ниш

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Велико поштовање за наш народ у Нишу и Нишавском, Јабланичком, Пчињском, Расинском округу, који се понашају дисциплиновано и одговорно. Дошао сам да кажем да је Србија уз вас. Ми сваких 7 дана шаљемо заштитну опрему, материјале, неретко и респираторе. Донели смо 20 неинвазивних респиратора. Донели смо и пулсне оксиметре и све што је потребно за функционисање болница. Припремамо и амбуланта возила са транспортним респираторима. Сигуран сам да ћемо да победимо и да ћемо једнога дана да се поносимо како смо ово урадили. Овде је јуначки народ. Увек је био", нагласио је председник Вучић. Он је додао да су капацитети COVID болница на измаку и најавио да ће се припремати додатни капацитети привремених болница. 
 
Председник Вучић је оценио да је на нивоу Европске уније постигнут добар договор за јачање економије чланица, додајући да  је од наше укупне трговинске размене 67 одсто са чланицама ЕУ. 
 
Председник Вучић посетио Ниш

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
“Сваки договор постигнут око јачања њихове економије, јачаће и нашу”, истакао је председник Вучић и најавио да држава припрема инвестициони циклус са великим улагањима и да ће убрзати мере помоћи приватном сектору. Он је рекао да се нада да ћемо до краја месеца бити у стању да укинемо ванредно стање. 
 
„Видим светло на крају тунела за нашу земљу. Бавићемо се више економијом. Ми ћемо се полако припремати и кренућемо са огромним инвестиционим циклусима да бисмо могли да радимо и да се економски убрзамо“, поручио је председник Вучић и  додао да је наредних 10 дана кључно, да се до 20. априла решава судбина нашег односа према вирусу корона.
 
Ниш, 10. април 2020. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).