Predsednik Vučić posetio Rasinski okrug

Vesti

26.06.2022. - 15:18

Predsednik Vučić posetio Rasinski okrug

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas posetu Rasinskom okrugu obilaskom gradilišta Moravskog koridora, gde je poručio da će Srbija nastaviti da gradi i radi na svojim važnim projektima.

Predsednik Vučić je obišao radove na izgradnji mosta preko Zapadne Morave, koji se nalazi na deonici auto-puta od Pojata do Kruševca, i najavio da će auto-put do Kruševca biti završen najkasnije do početka naredne godine. 
 
Predsednik Vučić posetio Rasinski okrug

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Čestitam na tome kako idu radovi. Moravski koridor će biti najširi auto-put i potpuno digitalizovan, spona koja će povezati preko pola miliona naših građana sa Koridorom 10 i auto-putem Miloš Veliki“, poručio je predsednik i dodao da je na Moravskom koridoru urađen najteži deo posla na prvoj deonici i da je sve gotovo na prvom sektoru. On je najavio i da će se graditi brza saobraćajnica od Kragujevca do Mrčajevaca, kao i da će se graditi indutrijske zone između Kruševca i Trstenika, i između Kraljeva i Čačka, za nekoliko velikih fabrika koje će zaposliti ljude u zapadnom Pomoravlju. 
 
„Ponosan sam na to koliko se Srbija promenila. Ovaj put podiže celu Srbiju, ekonomski je jača i približava Evropi i svetu, a posebno će unaprediti kvalitet života građana Moravičkog, Raškog i Rasinskog okruga“, zaključio je predsednik.  
 
Predsednik Vučić posetio Rasinski okrug

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić danas je prisustvovao i ceremoniji svečanog otvaranja aerodroma Rosulje kod Kruševca i izrazio uverenje da će ovaj aerodrom doprineti daljem razvoju turizma u tom delu Srbije i pospešiti povratak naših građana iz inostranstva. On je istakao da će korišćenju aerodroma Rosulje doprineti mnogo i auto-put koji će tu proći, kao i brza pruga, te da će to dodatno privući strane investitore u ovaj deo Srbije i uticati na dalji razvoj Kruševca. 
 
Predsednik Vučić posetio Rasinski okrug

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik je rekao da će aerodrom moći da koriste mali avioni, sportska i biznis avijacija. 
 
„Ovo je veliki početak i velika stvar. Nisam znao da je ovo tako pogodan prostor za aerodrom, izgleda prelepo, kao i pista”, kazao je predsednik Vučić i dodao da je cilj da se aerodrom ne koristi samo za male avione u unutrašnjem saobraćaju, već i za međunarodni saobraćaj. 
 
Predsednik Vučić posetio Rasinski okrug

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Ne dovodeći ni trenutak u pitanje sposobnost da gradimo stabilnu, modernu i bogatu Srbiju, osnovali smo preduzeće Aerodromi Srbije. Mnogi su govorili da su to megalomanski snovi“, rekao je predsednik i naglasio da su upravo vera u letenje i u svoje snove, uz marljiv rad, pretvorili viziju u stvarnost.  
 
„Želim vam srećan rad, vedro i mirno nebo“, poručio je predsednik Vučić.
 
Kruševac,
26. jun 2022. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).