Председник Вучић посетио Расински округ

Вести

26.06.2022. - 15:18

Председник Вучић посетио Расински округ

Председник Републике Србије Александар Вучић започео је данас посету Расинском округу обиласком градилишта Моравског коридора, где је поручио да ће Србија наставити да гради и ради на својим важним пројектима.

Председник Вучић је обишао радове на изградњи моста преко Западне Мораве, који се налази на деоници ауто-пута од Појата до Крушевца, и најавио да ће ауто-пут до Крушевца бити завршен најкасније до почетка наредне године. 
 
Председник Вучић посетио Расински округ

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Честитам на томе како иду радови. Моравски коридор ће бити најшири ауто-пут и потпуно дигитализован, спона која ће повезати преко пола милиона наших грађана са Коридором 10 и ауто-путем Милош Велики“, поручио је председник и додао да је на Моравском коридору урађен најтежи део посла на првој деоници и да је све готово на првом сектору. Он је најавио и да ће се градити брза саобраћајница од Крагујевца до Мрчајеваца, као и да ће се градити индутријске зоне између Крушевца и Трстеника, и између Краљева и Чачка, за неколико великих фабрика које ће запослити људе у западном Поморављу. 
 
„Поносан сам на то колико се Србија променила. Овај пут подиже целу Србију, економски је јача и приближава Европи и свету, а посебно ће унапредити квалитет живота грађана Моравичког, Рашког и Расинског округа“, закључио је председник.  
 
Председник Вучић посетио Расински округ

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић данас је присуствовао и церемонији свечаног отварања аеродрома Росуље код Крушевца и изразио уверење да ће овај аеродром допринети даљем развоју туризма у том делу Србије и поспешити повратак наших грађана из иностранства. Он је истакао да ће коришћењу аеродрома Росуље допринети много и ауто-пут који ће ту проћи, као и брза пруга, те да ће то додатно привући стране инвеститоре у овај део Србије и утицати на даљи развој Крушевца. 
 
Председник Вучић посетио Расински округ

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник је рекао да ће аеродром моћи да користе мали авиони, спортска и бизнис авијација. 
 
„Ово је велики почетак и велика ствар. Нисам знао да је ово тако погодан простор за аеродром, изгледа прелепо, као и писта”, казао је председник Вучић и додао да је циљ да се аеродром не користи само за мале авионе у унутрашњем саобраћају, већ и за међународни саобраћај. 
 
Председник Вучић посетио Расински округ

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Не доводећи ни тренутак у питање способност да градимо стабилну, модерну и богату Србију, основали смо предузеће Аеродроми Србије. Многи су говорили да су то мегаломански снови“, рекао је председник и нагласио да су управо вера у летење и у своје снове, уз марљив рад, претворили визију у стварност.  
 
„Желим вам срећан рад, ведро и мирно небо“, поручио је председник Вучић.
 
Крушевац,
26. јун 2022. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).