Predsednik Vučić posetio termoelektranu "Kostolac B"

Vesti

19.12.2021. - 12:01

Predsednik Vučić posetio termoelektranu "Kostolac B"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas termoelektranu Kostolac B i poručio da je gotovo nemoguće da energetski sektor opet iznenade veliki kvarovi. On je procenio da će zima proći bez velikih problema, te da građani Srbije neće gotovo ništa osetiti zbog energetske krize.

Predsednik Vučić posetio termoelektranu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Pre dva dana to nisam mogao da kažem, a danas mogu da kažem da je gotovo nemoguće da nas bilo šta iznenadi i da imamo prestanak sistema, da se dogode veliki kvarovi. Izdržaćemo i ovu zimu bez značajnih problema", naveo je predsednik Vučić i najavio da će novi blok u izgradnji B3, snage 350 megavata, biti gotov za oko godinu i po dana. On je istakao da će, posle više decenija nedostatka ulaganja u nove termokapacitete, kada taj blok bude u pogonu, krajem 2023. godine ili početkom 2024. godine, biti veliko osnaženje za naš elektroenergetski sistem. 
 
Predsednik Vučić posetio termoelektranu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Juče je potrošnja bila 116.830 megavat sati, mi smo proizveli oko 99.000, ostalo smo uvezli. Pre nekoliko dana imali smo samo 70.000", rekao je predsednik Vučić i dodao da su radni dani problem, jer industrija odlično radi. On je objasnio da u TENT-u trenutno radi sedam od osam blokova, ali ne punom snagom, pa se dodaje mazut, a nedostatak mazuta se rešava sa Iranom i Azerbejdžanom. 
 
Predsednik Vučić posetio termoelektranu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je izjavio da će svi ljudi imati struju i da će fabrike moći da rade, proizvode i doprinose našoj privredi. On je najavio da će se sutra uključiti u sistem i blok A6 u TENT-u. Kako je rekao, trenutno je bez struje oko 500 priključaka, što je na nivou statističke greške i skoro tri puta manje nego prošle godine na današnji dan, te dodao da se radi na otklanjanju kvarova. 
 
"Čestitam ljudima iz Elektrodistribucije, EPS-a i EMS-a. Mreža je stabilna", poručio je predsednik Vučić i naglasio da je građanima obezbeđeno dobro stabdevanje strujom uz istu cenu struje koja je, ne računajući Ukrajinu i Gruziju, ubedljivo najniža u Evropi.
 
Kostolac,
19. decembar 2021. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).