Председник Вучић посетио термоелектрану "Костолац Б"

Вести

19.12.2021. - 12:01

Председник Вучић посетио термоелектрану "Костолац Б"

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас термоелектрану Костолац Б и поручио да је готово немогуће да енергетски сектор опет изненаде велики кварови. Он је проценио да ће зима проћи без великих проблема, те да грађани Србије неће готово ништа осетити због енергетске кризе.

Председник Вучић посетио термоелектрану

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Пре два дана то нисам могао да кажем, а данас могу да кажем да је готово немогуће да нас било шта изненади и да имамо престанак система, да се догоде велики кварови. Издржаћемо и ову зиму без значајних проблема", навео је председник Вучић и најавио да ће нови блок у изградњи Б3, снаге 350 мегавата, бити готов за око годину и по дана. Он је истакао да ће, после више деценија недостатка улагања у нове термокапацитете, када тај блок буде у погону, крајем 2023. године или почетком 2024. године, бити велико оснажење за наш електроенергетски систем. 
 
Председник Вучић посетио термоелектрану

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Јуче је потрошња била 116.830 мегават сати, ми смо произвели око 99.000, остало смо увезли. Пре неколико дана имали смо само 70.000", рекао је председник Вучић и додао да су радни дани проблем, јер индустрија одлично ради. Он је објаснио да у ТЕНТ-у тренутно ради седам од осам блокова, али не пуном снагом, па се додаје мазут, а недостатак мазута се решава са Ираном и Азербејџаном. 
 
Председник Вучић посетио термоелектрану

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је изјавио да ће сви људи имати струју и да ће фабрике моћи да раде, производе и доприносе нашој привреди. Он је најавио да ће се сутра укључити у систем и блок А6 у ТЕНТ-у. Како је рекао, тренутно је без струје око 500 прикључака, што је на нивоу статистичке грешке и скоро три пута мање него прошле године на данашњи дан, те додао да се ради на отклањању кварова. 
 
"Честитам људима из Електродистрибуције, ЕПС-а и ЕМС-а. Мрежа је стабилна", поручио је председник Вучић и нагласио да је грађанима обезбеђено добро стабдевање струјом уз исту цену струје која је, не рачунајући Украјину и Грузију, убедљиво најнижа у Европи.
 
Костолац,
19. децембар 2021. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).