Predsednik Vučić prisustvovao svečanom otvaranju fabrike Teklas Automotive d.o.o.

Vesti

14.03.2022. - 14:27

Predsednik Vučić posetio Vranje

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Vranje, gde je obišao fabriku kompanije HAIX oprema d.o.o. i prisustvovao svečanom otvaranju fabrike Teklas Automotive d.o.o.

Predsednik Vučić obišao fabriku kompanije „HAIX oprema d.o.o“

Foto Predsedništvo/Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je održao sastanak sa čelnicima kompanije HAIX i prisustvovao potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i ove nemačke kompanije, na koji su potpis stavili ministarka privrede Anđelka Atanasković i finansijski direktor kompanije HAIX Markus Lins. On je obišao pogone nove fabrike koja proizvodi obuću namenjenu vojsci, policiji i vatrogascima i rekao da je od 88 radnika, koji su prvi dobili posao, čak njih 85 radilo u fabrici obuće Geox, kao i da kompanija HAIX oprema d.o.o planira da zaposli još oko 650 tih radnika. 
 
Predsednik Vučić obišao fabriku kompanije „HAIX oprema d.o.o“

Foto Predsedništvo/Dimitrije Goll

 
"Vranje je mnogo važno za Srbiju. Obećali smo da ćemo da se borimo i izborili smo. Već više od trećine ljudi koji su izgubili posao u fabrici Geox sada ima posao, a do kraja godine će skoro svi imati novo zaposlenje", istakao je predsednik i predstavniku nemačke kompanije rekao da su ovi radnici sada mnogo zadovoljniji zbog drugačijeg odnosa prema zaposlenima i da mu je drago što to čuje. 
 
Predsednik Vučić posetio Vranje

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Tokom posete Vranju, predsednik Vučić je prisustvovao i otvaranju fabrike turske kompanije za proizvodnju auto-delova Teklas Automotive i, tom prilikom, istakao da ova kompanija već ima fabriku u Vladičinom Hanu i da podiže razvoj tog mesta, ali i juga Srbije. 
 
Predsednik Vučić posetio Vranje

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Posebno sam srećan i ponosan. Dolaskom u Vranje promenili ste sudbinu ovog okruga. Uvek su kompanije iz Turske pružale ogromnu pomoć. Kada smo ih molili da odu u Krupanj posle poplava,  tada su tamo održavali posao. Kada smo molili da dođu u Vranje i prihvate ljude koji su izgubili posao u fabrici Geox, oni su to i uradili. Idu u mala mesta u koja obično drugi investitori ne bi ni išli. Teklas je  bukvalno spasao i Vladičin Han i Surdulicu i Vranje. Nama Pčinjski okrug ne bi opstao bez ovoga. Srećan sam kada vidim šta smo uradili, uprkos svima koji su govorili da nećemo uspeti. U fabrici Teklas Automotive će do kraja godine raditi gotovo 1.500 ljudi“, poručio je predsednik Vučić. 
 
Vranje, 14. mart 2022. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).