Председник Вучић присуствовао свечаном отварању фабрике Teklas Automotive d.o.o.

Вести

14.03.2022. - 14:27

Председник Вучић посетио Врање

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас Врање, где је обишао фабрику компаније HAIX oprema d.o.o. и присуствовао свечаном отварању фабрике Teklas Automotive d.o.o.

Председник Вучић обишао фабрику компаније „HAIX oprema d.o.o“

Фото Председништво/Димитрије Голл

 
Председник Вучић је одржао састанак са челницима компаније HAIX и присуствовао потписивању Меморандума о разумевању између Републике Србије и ове немачке компаније, на који су потпис ставили министарка привреде Анђелка Атанасковић и финансијски директор компаније HAIX Маркус Линс. Он је обишао погоне нове фабрике која производи обућу намењену војсци, полицији и ватрогасцима и рекао да је од 88 радника, који су први добили посао, чак њих 85 радило у фабрици обуће Geox, као и да компанија HAIX oprema d.o.o планира да запосли још око 650 тих радника. 
 
Председник Вучић обишао фабрику компаније „HAIX oprema d.o.o“

Фото Председништво/Димитрије Голл

 
"Врање је много важно за Србију. Обећали смо да ћемо да се боримо и изборили смо. Већ више од трећине људи који су изгубили посао у фабрици Geox сада има посао, а до краја године ће скоро сви имати ново запослење", истакао је председник и представнику немачке компаније рекао да су ови радници сада много задовољнији због другачијег односа према запосленима и да му је драго што то чује. 
 
Председник Вучић посетио Врање

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Током посете Врању, председник Вучић је присуствовао и отварању фабрике турске компаније за производњу ауто-делова Teklas Automotive и, том приликом, истакао да ова компанија већ има фабрику у Владичином Хану и да подиже развој тог места, али и југа Србије. 
 
Председник Вучић посетио Врање

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Посебно сам срећан и поносан. Доласком у Врање променили сте судбину овог округа. Увек су компаније из Турске пружале огромну помоћ. Kада смо их молили да оду у Kрупањ после поплава,  тада су тамо одржавали посао. Kада смо молили да дођу у Врање и прихвате људе који су изгубили посао у фабрици Geox, они су то и урадили. Иду у мала места у која обично други инвеститори не би ни ишли. Teklas је  буквално спасао и Владичин Хан и Сурдулицу и Врање. Нама Пчињски округ не би опстао без овога. Срећан сам када видим шта смо урадили, упркос свима који су говорили да нећемо успети. У фабрици Teklas Automotive ће до краја године радити готово 1.500 људи“, поручио је председник Вучић. 
 
Врање, 14. март 2022. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).