Predsednik Vučić prisustvovao ceremoniji zatvaranja međunarodne vežbe "SRBIJA 2019"

Vesti

27.06.2019. - 18:10

Predsednik Vučić prisustvovao ceremoniji zatvaranja međunarodne vežbe SRBIJA 2019

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas, u Nišu, ceremoniji zatvaranja međunarodne vežbe u oblasti upravljanja posledicama vanrednih situacija SRBIJA 2019.

Predsednik Vučić je rekao da je najvažnija poruka vežbe regionalno povezivanje, jer elementarne nepogode ne poznaju granice, i zato moramo da štitimo stanovništvo zajedno. On je istakao da je saradnja važna i globalno, a to je pokazala Rusija, koja nam je pomagala kada god smo imali elementarne nepogode.  
 
Predsednik Vučić je zahvalio ruskim prijateljima i našim prijateljima iz regiona – Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Turske i Mađarske, ali i sa sa Kube i iz Rusko-jermenskog centra, koji su se borili sa nama 2014. godine, kada su u Srbiji bile velike poplave. 
 
 „I ovog puta je naša zemlja mogla, u toj oblasti, da nauči mnogo od prijatelja iz Rusije“, rekao je predsednik Vučić i dodao da se Srbija pokazala kao dobar domaćin. 
 
„Vatrogascima i pripadnicima spasilačkih jedinica već ove godine biće povećane plate za najmanje 10 odsto, a sledeće možda i više od toga, i država će raditi na poboljšavanju njihovog životnog standarda“, najavio je predsednik Vučić na zatvaranju trodnevne međunarodne vežbe. 
 
Predsednik Vučić prisustvovao ceremoniji zatvaranja međunarodne vežbe SRBIJA 2019

Foto Tanjug, Dimitrije Goll

 
"Njihov status ćemo da popravimo i poboljšanjem opreme, a već je dosta toga i uređeno", naveo je predsednik Vučić i dodao  da treba da unapređujemo infrastrukturu i izgradimo objekte, kako bi se zašititili od potencijalnih nepogoda. On je istakao da država danas ima mnogo više novca za to nego ranije i da su poslednje poplave pokazale da vredi sve što je urađeno u prethodnom periodu, pošto nije bilo poplava ni u Mionici, ni u Valjevu i Aleksincu. 
 
"Želim da zahvalim građanima Srbije što su dobro razumeli kolika je uloga spasilaca i vatrogasaca i svih onih koji svoje najvažnije stavljaju na kocku svakog dana i što su uz njih", poručio je predsednik Vučić. 
 
Predsednik Vučić zahvalio je svima koji su učestvovali u vežbi, a posebno je zahvalio zameniku ministra za vanredne situacije Ruske federacije Aleksandru Čuprijanu za iskreno prijateljstvo i podršku. 
 
„Ovde ste uvek dobrodošli. Mi smo miroljubiv narod. Živela Srbija“, zaključio je predsednik Vučić. 
 
Niš, 27. jun 2019.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).