Председник Вучић присуствовао церемонији затварања међународне вежбе "СРБИЈА 2019"

Вести

27.06.2019. - 18:10

Председник Вучић присуствовао церемонији затварања међународне вежбе СРБИЈА 2019

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас, у Нишу, церемонији затварања међународне вежбе у области управљања последицама ванредних ситуација СРБИЈА 2019.

Председник Вучић је рекао да је најважнија порука вежбе регионално повезивање, јер елементарне непогоде не познају границе, и зато морамо да штитимо становништво заједно. Он је истакао да је сарадња важна и глобално, а то је показала Русија, која нам је помагала када год смо имали елементарне непогоде.  
 
Председник Вучић је захвалио руским пријатељима и нашим пријатељима из региона – Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Турске и Мађарске, али и са са Кубе и из Руско-јерменског центра, који су се борили са нама 2014. године, када су у Србији биле велике поплаве. 
 
 „И овог пута је наша земља могла, у тој области, да научи много од пријатеља из Русије“, рекао је председник Вучић и додао да се Србија показала као добар домаћин. 
 
„Ватрогасцима и припадницима спасилачких јединица већ ове године биће повећане плате за најмање 10 одсто, а следеће можда и више од тога, и држава ће радити на побољшавању њиховог животног стандарда“, најавио је председник Вучић на затварању тродневне међународне вежбе. 
 
Председник Вучић присуствовао церемонији затварања међународне вежбе СРБИЈА 2019

Фото Танјуг, Димитрије Голл

 
"Њихов статус ћемо да поправимо и побољшањем опреме, а већ је доста тога и уређено", навео је председник Вучић и додао  да треба да унапређујемо инфраструктуру и изградимо објекте, како би се зашититили од потенцијалних непогода. Он је истакао да држава данас има много више новца за то него раније и да су последње поплаве показале да вреди све што је урађено у претходном периоду, пошто није било поплава ни у Мионици, ни у Ваљеву и Алексинцу. 
 
"Желим да захвалим грађанима Србије што су добро разумели колика је улога спасилаца и ватрогасаца и свих оних који своје најважније стављају на коцку сваког дана и што су уз њих", поручио је председник Вучић. 
 
Председник Вучић захвалио је свима који су учествовали у вежби, а посебно је захвалио заменику министра за ванредне ситуације Руске федерације Александру Чупријану за искрено пријатељство и подршку. 
 
„Овде сте увек добродошли. Ми смо мирољубив народ. Живела Србија“, закључио је председник Вучић. 
 
Ниш, 27. јун 2019.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).