Obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja"

Vesti

04.08.2019. - 21:22

Predsednik Vučić prisustvovao je obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja" i poručio da je obaveza srpskog naroda da nam se više nikad ne dogodi nesloga.

 
Obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji

Foto Predsedništvo

Predsednik Vučić rekao je da su danas Srbi, ma gde da žive, apsolutno ujedinjeni i znaju šta im je činiti u budućnosti.
 
"Hvala vam što ne zaboravljate. Danas su Srbi, ma gde da žive ujedinjeni i znaju šta im je činiti. Politika sećanja pokrenula je drugačiju budućnost ", ističe predsednik Vučić.
 
Predsednik Vučić rekao je da večeras vidi ponosan narod, koji zna da odbrani svoj rod, da čuva svoje ime i prezime, da voli svoju zemlju i da se time diči, na svakom mestu.
 
„Dobrodošli Krajišnici u vašu Srbiju, ovde niste stranci, odavde više nigde ne morate da idete, hvala Vam što ste marljivi, što ste uvek čuvali svoju trobojku, što radite za svoju Srbiju. Za nas je važno da pripadamo istom rodu, nama nisu potrebne granice. I hvala vama draga Milice, hvala vama dragi Krajišnici što ste nam pomogli kuću da sačuvamo i učinimo je još lepšom i boljom. Svakome mora da bude jasno da Srbiju niko neće moći da ponižava i nipodaštava. Neka je večna slava svim žrtvama u pogromu „Oluja“,“ rekao je predsednik Vučić.
 
Predsednik je istakao da se srpskom narodu dogodila "Oluja" kada nije bilo sloge, razgovora između Srbije, Republike Srpske i rukovodstva Krajine.
 
Obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji

Foto Tanjug

 
"Naše je da vodimo računa da nam se to više nikada ne dogodi, da imamo najbolje odnose sa predstavnicima Srba gde god da žive", istakao je predsednik Vučić.
 
Predsednik Vučić je poručio da nećemo nikome dozvoliti da nipodaštava naše žrtve, da ponižava naš narod i da svi treba da znaju da je Srbija sada čvrsta, jača nego ikad, i da ćemo znati da budemo svoj na svome.
 
Predsednik Vučić kazao je da je obaveza da ujedinimo narod, da znamo šta je vitalni narodni interes, da podižemo ekonomiju Srbije i Srpske, radimo zajednički na očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta, da ćirilicom pišemo i u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji.
 
Centralna manifestacija povodom obeležavanja godišnjice hrvatske akcije "Oluja" 1995. godine, u kojoj je ubijeno ili nestalo oko 2.000 Srba, a proterano više od 220.000, održana je večeras ispred manastira Krušedol.
 
Obeležavanju Dana sećanja prisustvovali su i premijerka Ana Brnabić, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik hrvatskog SDSS Milorad Pupovac, ministri u Vladi Srbije, predstavnici Srpske liste sa KiM, Srbi izbegli tokom akcije "Oluja" i veliki broj građana.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).