Обележавање Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији "Олуја"

Вести

04.08.2019. - 21:22

Председник Вучић присуствовао је обележавању Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији "Олуја"

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је обележавању Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији "Олуја" и поручио да је обавеза српског народа да нам се више никад не догоди неслога.

 
Oбележавањe Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији

Фото Председништво

Председник Вучић рекао је да су данас Срби, ма где да живе, апсолутно уједињени и знају шта им је чинити у будућности.
 
"Хвала вам што не заборављате. Данас су Срби, ма где да живе уједињени и знају шта им је чинити. Политика сећања покренула је другачију будућност ", истиче председник Вучић.
 
Председник Вучић рекао је да вечерас види поносан народ, који зна да одбрани свој род, да чува своје име и презиме, да воли своју земљу и да се тиме дичи, на сваком месту.
 
„Добродошли Kрајишници у вашу Србију, овде нисте странци, одавде више нигде не морате да идете, хвала Вам што сте марљиви, што сте увек чували своју тробојку, што радите за своју Србију. За нас је важно да припадамо истом роду, нама нису потребне границе. И хвала вама драга Милице, хвала вама драги Kрајишници што сте нам помогли кућу да сачувамо и учинимо је још лепшом и бољом. Свакоме мора да буде јасно да Србију нико неће моћи да понижава и ниподаштава. Нека је вечна слава свим жртвама у погрому „Олуја“,“ рекао је председник Вучић.
 
Председник је истакао да се српском народу догодила "Олуја" када није било слоге, разговора између Србије, Републике Српске и руководства Kрајине.
 
Обележавање Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији

Фото Танјуг

 
"Наше је да водимо рачуна да нам се то више никада не догоди, да имамо најбоље односе са представницима Срба где год да живе", истакао је председник Вучић.
 
Председник Вучић је поручио да нећемо никоме дозволити да ниподаштава наше жртве, да понижава наш народ и да сви треба да знају да је Србија сада чврста, јача него икад, и да ћемо знати да будемо свој на своме.
 
Председник Вучић казао је да је обавеза да ујединимо народ, да знамо шта је витални народни интерес, да подижемо економију Србије и Српске, радимо заједнички на очувању националног и културног идентитета, да ћирилицом пишемо и у Хрватској, Црној Гори, Северној Македонији.
 
Централна манифестација поводом обележавања годишњице хрватске акције "Олуја" 1995. године, у којој је убијено или нестало око 2.000 Срба, а протерано више од 220.000, одржана је вечерас испред манастира Kрушедол.
 
Обележавању Дана сећања присуствовали су и премијерка Ана Брнабић, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, председник хрватског СДСС Милорад Пуповац, министри у Влади Србије, представници Српске листе са KиМ, Срби избегли током акције "Олуја" и велики број грађана.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).