Predsednik Vučić prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike "Adient"

Vesti

31.05.2019. - 12:48

Predsednik Vučić prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike "Adient"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas, u Loznici, obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike američke kompanije "Adient", koja posluje u 34 zemlje sveta i koja je globalni lider u proizvodnji automobilskih sedišta.

Predsednik Vučić prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike

Foto Tanjug, Zoran Žestić

"Lepa vest. Posle decenija propadanja Podrinja, mi u dva meseca postavljamo kamen temeljac za drugu fabriku", rekao je predsednik Vučić i zahvalio komapaniji Adient  što baš u Loznici gradi novu fabriku, istakavši da ih je upravo država molila za to. On je naveo da je Adient  do sada zaposlio 410 ljudi, a da ima obavezu da do kraja 2020. godine zaposli ukupno 1.500 ljudi.
 
"To će Loznici dati mnogo više novca i prilika u budućnosti", poručio je predsednik Vučić i naglasio da je Adient  izabrao Srbiju, u konkurenciji osam zemalja, da u njoj gradi fabriku i izrazio očekivanje da ta investicija neće biti kraj njihovog ulaganja u našu zemlju. 
 
Predsednik Vučić je naveo da je pomoć države za ovu investiciju velika i da se meri milionima evra, kao i da će ta fabrika pomoći da se privuku i drugi investitori. On je istakao  da uskoro kreće i izgradnja auto-puta, odnosno brze saobraćajnice Ruma–Šabac i Šabac-Loznica. 
 
Predsednik Vučić prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike

Foto Tanjug, Zoran Žestić

 
„Važno je da pokazujemo da se u ovim danima, koji nisu tako laki, bavimo i onim što je od životnog značaja za Srbiju i život njenih građana“, zaključio je predsednik Vučić i zahvalio građanima što su podržali državu i doprineli razvoju zemlje, jer država ne bi mogla ništa da uradi bez njihove podrške. 
 
Predsednik Vučić je sa potpredsednikom poslovne jedinice Adient  za Evropu, Bliski istok i Afriku Vladimirom Teplikom i gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem položio vremensku kapsulu, koja će biti ugrađena u temelje fabrike. 
 
Loznica, 31. maj 2019.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).