Председник Вучић присуствовао обележавању почетка радова на изградњи фабрике "Аdient"

Вести

31.05.2019. - 12:48

Председник Вучић присуствовао обележавању почетка радова на изградњи фабрике "Аdient"

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас, у Лозници, обележавању почетка радова на изградњи фабрике америчке компаније "Аdient", која послује у 34 земље света и која је глобални лидер у производњи аутомобилских седишта.

Председник Вучић присуствовао обележавању почетка радова на изградњи фабрике

Фото Танјуг, Зоран Жестић

"Лепа вест. После деценија пропадања Подриња, ми у два месеца постављамо камен темељац за другу фабрику", рекао је председник Вучић и захвалио комапанији Adient  што баш у Лозници гради нову фабрику, истакавши да их је управо држава молила за то. Он је навео да је Adient  до сада запослио 410 људи, а да има обавезу да до краја 2020. године запосли укупно 1.500 људи.
 
"То ће Лозници дати много више новца и прилика у будућности", поручио је председник Вучић и нагласио да је Adient  изабрао Србију, у конкуренцији осам земаља, да у њој гради фабрику и изразио очекивање да та инвестиција неће бити крај њиховог улагања у нашу земљу. 
 
Председник Вучић је навео да је помоћ државе за ову инвестицију велика и да се мери милионима евра, као и да ће та фабрика помоћи да се привуку и други инвеститори. Он је истакао  да ускоро креће и изградња ауто-пута, односно брзе саобраћајнице Рума–Шабац и Шабац-Лозница. 
 
Председник Вучић присуствовао обележавању почетка радова на изградњи фабрике

Фото Танјуг, Зоран Жестић

 
„Важно је да показујемо да се у овим данима, који нису тако лаки, бавимо и оним што је од животног значаја за Србију и живот њених грађана“, закључио је председник Вучић и захвалио грађанима што су подржали државу и допринели развоју земље, јер држава не би могла ништа да уради без њихове подршке. 
 
Председник Вучић је са потпредседником пословне јединице Adient  за Европу, Блиски исток и Африку Владимиром Тепликом и градоначелником Лознице Видојем Петровићем положио временску капсулу, која ће бити уграђена у темеље фабрике. 
 
Лозница, 31. мај 2019.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).