nikinci_velika.jpg

Vesti

29.07.2018. - 21:28

Predsednik Vučić prisustvovao pokaznoj vežbi na poligonu Nikinci

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas, na poligonu Nikinci,  pokaznoj vežbi gađanja iz streljačkog naoružanja koje koristi Vojska Srbije, ali i koje je u razvoju.

Predsednik Vučić je naveo da će ove godine biti uloženo više od milijardu evra u naoružanje i vojnu opremu, što je najviše u regionu, ne računajući Rumuniju koja je 2,5 puta veća po broju stanovnika.

„Kada hoćete da budete vojno neutralni, morate da budete dovoljno snažni da se odbranite od onih koji bi svoju vojnu snagu mogli da koriste kao sredstvo političkog pritiska. Dakle, morate da budete dovoljno snažni da vas svi poštuju i da svi poštuju nezavisnost vaše zemlje“, rekao je predsednik Vučić i dodao da Srbija nabavlja nove sisteme odbrane.

Predsednik Vučić je istakao da je  modernizacija, opremanje i naoružavanje vojske uvek dugotrajan, komplikovan i mukotrpan proces, da moderni sistemi naoružanja mnogo koštaju, ali da Srbija sve to nabavlja a da se ne odražava na stanje u budžetu, jer se javni dug i dalje umanjuje.

„Radićemo na novim sistemima, pre svega vođenim raketama“, rekao je predsednik Srbije i dodao da se pregovara sa Francuskom, ali i sa nekim drugim zapadnim zemljama, o nabavci naoružanih bespilotnih letelica.

29. jul 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).