nikinci_velika.jpg

Вести

29.07.2018. - 21:28

Председник Вучић присуствовао показној вежби на полигону Никинци

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас, на полигону Никинци,  показној вежби гађања из стрељачког наоружања које користи Војска Србије, али и које је у развоју.

Председник Вучић је навео да ће ове године бити уложено више од милијарду евра у наоружање и војну опрему, што је највише у региону, не рачунајући Румунију која је 2,5 пута већа по броју становника.

„Када хоћете да будете војно неутрални, морате да будете довољно снажни да се одбраните од оних који би своју војну снагу могли да користе као средство политичког притиска. Дакле, морате да будете довољно снажни да вас сви поштују и да сви поштују независност ваше земље“, рекао је председник Вучић и додао да Србија набавља нове системе одбране.

Председник Вучић је истакао да је  модернизација, опремање и наоружавање војске увек дуготрајан, компликован и мукотрпан процес, да модерни системи наоружања много коштају, али да Србија све то набавља а да се не одражава на стање у буџету, јер се јавни дуг и даље умањује.

„Радићемо на новим системима, пре свега вођеним ракетама“, рекао је председник Србије и додао да се преговара са Француском, али и са неким другим западним земљама, о набавци наоружаних беспилотних летелица.

29. јул 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).