Predsednik Vučić prisustvovao prikazu novih oklopno-izviđačkih vozila Vojske Srbije

Vesti

29.07.2019. - 11:56

Predsednik Vučić prisustvovao prikazu novih oklopno-izviđačkih vozila Vojske Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas veliku zahvalnost Ruskoj Federaciji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu na 10 oklopno-izviđačkih vozila BRDM 2, koje je Vojska Srbije dobila na poklon od Ruske Federacije.

Predsednik Vučić prisustvovao prikazu novih oklopno-izviđačkih vozila Vojske Srbije

Foto Tanjug/Rade Prelić

„Ovo su izuzetna, vrhunska izviđačka vozila koja dramatično snaže ukupnu manevarsku sposobnost i vatrenu moć naše Kopnene vojske. Ova vozila su važna za očuvanje našeg teritorijalnog integriteta i imaju preventivno dejstvo. Mi nemamo nikakvih osvajačkih planova“, rekao je predsednik Vučić u razgovoru sa pripadnicima kopnenog roda Vojske Srbije u Nišu, na prezentaciji novih BRDM 2 i istakao da ta vozila znatno dižu borbenu gotovost naših vojnih snaga.
 
Obilazeći dobijena vozila, u društvu sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem i ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, predsednik Vučić je zamolio ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka da prenese zahvalnost predsedniku Putinu i ministru odbrane Sergeju Šojguu za veliku podršku koju su pružili Srbiji.
 
„Hvala predsedniku Putinu i ministru Šojguu na ogromnoj podršci rodu Kopnene vojske Srbije. To je ogromna podrška za naše izviđačke jedinice. Ovaj poklon snažni našu gotovost“, rekao je on.
 
Predsednik Vučić je istakao da smo dobili modernizovana vozila, koja imaju veću zaštitu, panoramski nišan i koja mogu da pucaju u pokretu, što Vojska Srbije do sada nije imala kao mogućnost, te da u vozilu posada od pet pripadnika može da izdrži 24 sata, dodajući da je to vrhunsko izviđačko vozilo.
 
Predsednik Vučić prisustvovao prikazu novih oklopno-izviđačkih vozila Vojske Srbije

Foto Tanjug/Rade Prelić

 
„Mi smo ova vozila dobili na poklon od Ruske Federacije i predsednika Putina. Ponosan sam i srećan. Hvala bratskom ruskom narodu i predsedniku Putinu na podršci koju pruža Srbiji“, poručio je on.
 
Predsednik Vučić je dodao da se očekuje da nam iz Rusije stignu i helikopteri MI-35 i MI-17, koji su naručeni i plaćeni, istakavši da je MI-17 možda i najbolji helikopter koji postoji.
 
"Mi ćemo ih upotrebiti za prevoz jedinica i interevencije, gde god se dešava nešto gde je nepohodna hitna intervencija. Već smo ih kupovali, i kupovaćemo", rekao je predsednik Vučić.
 
Predsednik Vučić je kazao i da ćemo preostalih 20 vozila BRDM i još 10 tenkova dobiti do kraja godine, ukazujući da su i ova oklopna vozila stigla i protiv protivljenja mnogih.
 
Predsednik Vučić je ponovio da vojnicima, a tako i oficirima, sledi značajno povećanje plata i ove godine, a veruje da će to biti slučaj i sledeće, jer država stalno snaži.
 
Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko je izrazio zahvalnost predsedniku Vučiću zbog njegovog čvrstog stava u korist razvoja rusko-srpskih odnosa i saradnje.
 
"Rusija je spremna i biće spremna, i predsednik Putin je to rekao, za vojnu i vojno-tehničku saradnju sa Srbijom polazeći od toga da jačanje oružanih snaga i operativne sposobnosti predstavlja neotuđivi deo suvereniteta i teritorijalnog integriteta države. Hvala. Nastavićemo u ovom pravcu", rekao je ambasador Bocan-Harčenko.
 
Predsednik Vučić prisustvovao prikazu novih oklopno-izviđačkih vozila Vojske Srbije

Foto Tanjug/Rade Prelić

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).