Председник Вучић присуствовао приказу нових оклопно-извиђачких возила Војске Србије

Вести

29.07.2019. - 11:56

Председник Вучић присуствовао приказу нових оклопно-извиђачких возила Војске Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић изразио је данас велику захвалност Руској Федерацији и њеном председнику Владимиру Путину на 10 оклопно-извиђачких возила БРДМ 2, које је Војска Србије добила на поклон од Руске Федерације.

Председник Вучић присуствовао приказу нових оклопно-извиђачких возила Војске Србије

Фото Танјуг/Раде Прелић

„Ово су изузетна, врхунска извиђачка возила која драматично снаже укупну маневарску способност и ватрену моћ наше Копнене војске. Ова возила су важна за очување нашег територијалног интегритета и имају превентивно дејство. Ми немамо никаквих освајачких планова“, рекао је председник Вучић у разговору са припадницима копненог рода Војске Србије у Нишу, на презентацији нових БРДМ 2 и истакао да та возила знатно дижу борбену готовост наших војних снага.
 
Обилазећи добијена возила, у друштву са начелником Генералштаба Војске Србије Миланом Мојсиловићем и министром одбране Александром Вулином, председник Вучић је замолио амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка да пренесе захвалност председнику Путину и министру одбране Сергеју Шојгуу за велику подршку коју су пружили Србији.
 
„Хвала председнику Путину и министру Шојгуу на огромној подршци роду Копнене војске Србије. То је огромна подршка за наше извиђачке јединице. Овај поклон снажни нашу готовост“, рекао је он.
 
Председник Вучић је истакао да смо добили модернизована возила, која имају већу заштиту, панорамски нишан и која могу да пуцају у покрету, што Војска Србије до сада није имала као могућност, те да у возилу посада од пет припадника може да издржи 24 сата, додајући да је то врхунско извиђачко возило.
 
Председник Вучић присуствовао приказу нових оклопно-извиђачких возила Војске Србије

Фото Танјуг/Раде Прелић

 
„Ми смо ова возила добили на поклон од Руске Федерације и председника Путина. Поносан сам и срећан. Хвала братском руском народу и председнику Путину на подршци коју пружа Србији“, поручио је он.
 
Председник Вучић је додао да се очекује да нам из Русије стигну и хеликоптери МИ-35 и МИ-17, који су наручени и плаћени, истакавши да је МИ-17 можда и најбољи хеликоптер који постоји.
 
"Ми ћемо их употребити за превоз јединица и интеревенције, где год се дешава нешто где је непоходна хитна интервенција. Већ смо их куповали, и куповаћемо", рекао је председник Вучић.
 
Председник Вучић је казао и да ћемо преосталих 20 возила БРДМ и још 10 тенкова добити до краја године, указујући да су и ова оклопна возила стигла и против противљења многих.
 
Председник Вучић је поновио да војницима, а тако и официрима, следи значајно повећање плата и ове године, а верује да ће то бити случај и следеће, јер држава стално снажи.
 
Амбасадор Руске Федерације Александар Боцан-Харченко је изразио захвалност председнику Вучићу због његовог чврстог става у корист развоја руско-српских односа и сарадње.
 
"Русија је спремна и биће спремна, и председник Путин је то рекао, за војну и војно-техничку сарадњу са Србијом полазећи од тога да јачање оружаних снага и оперативне способности представља неотуђиви део суверенитета и територијалног интегритета државе. Хвала. Наставићемо у овом правцу", рекао је амбасадор Боцан-Харченко.
 
Председник Вучић присуствовао приказу нових оклопно-извиђачких возила Војске Србије

Фото Танјуг/Раде Прелић

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).