Predsednik Vučić prisustvovao svečanoj dodeli stipendija "Dositeja"

Vesti

26.06.2021. - 22:06

Predsednik Vučić prisustvovao svečanoj dodeli stipendija "Dositeja"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je večeras svečanoj dodeli stipendija Dositeja, koje se dodeljuju najboljim studentima za izvanredne rezultate i dostignuća u obrazovanju, kao i za nadarenost koja pleni posebnošću i otvara mnoštvo neograničenih mogućnosti za izuzetan uspeh, a u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije.

Predsednik Vučić prisustvovao svečanoj dodeli stipendija

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Nije danas lako biti najbolji, najuspešniji i učiti kada se brzo živi. To stvara jednu obavezu. Svi vi, kada dobijete potvrdu da država u budućnosti na vas računa, imate obavezu da više brinete o svojoj zemlji, da brinete o svojoj otadžbini, da se na svakom mestu ponašate najodgovornije. Morate da budete onaj najbolji deo društva, primer za sve druge, da svojom odgovornošću, marljivošću i posvećenošću budete primer svima. Oni koji su u vašim godinama najbolji, uvek će biti najbolji“, poručio je predsednik Vučić najboljim studentima Beogradskog univerziteta i najavio da će visina stipendije, koja sada iznosi 30.000 dinara, biti veća sledeće godine. On je dodao da pred svima nama nije lako vreme jer se svet menja svakoga dana i da veštačka inteligencija, informatika i robotika uzimaju primat nad tradicionalnim stvarima. 
 
Predsednik Vučić prisustvovao svečanoj dodeli stipendija

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Vi, mladi, možete da pratite te promene, a ta mala podrška države može samo da znači da vi dobro razumete koliko ste važni i značajni, ali i da na to umete da uzvratite. Vaša je obaveza da naša država bude bolje mesto za život, bolje mesto za one koji dolaze posle vas. Veliki Franc Kafka je zapisao da je sposobnost mladosti da vidi lepotu, a ono što je najvažnije je da ste vi tu lepotu videli u znanju. Bez velikih snova nema ni velikih dela. Država u budućnosti računa na vas! Želim vam da radite, učite, budete dobri ljudi, da brinete o svojoj porodici i volite svoju Srbiju“, poručio je predsednik Vučić. 
 
Beograd, 26. jun 2021. godine
 
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).