Председник Вучић присуствовао свечаној додели стипендија "Доситеја"

Вести

26.06.2021. - 22:06

Председник Вучић присуствовао свечаној додели стипендија "Доситеја"

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је вечерас свечаној додели стипендија Доситеја, које се додељују најбољим студентима за изванредне резултате и достигнућа у образовању, као и за надареност која плени посебношћу и отвара мноштво неограничених могућности за изузетан успех, а у организацији Фонда за младе таленте Републике Србије.

Председник Вучић присуствовао свечаној додели стипендија

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Није данас лако бити најбољи, најуспешнији и учити када се брзо живи. То ствара једну обавезу. Сви ви, када добијете потврду да држава у будућности на вас рачуна, имате обавезу да више бринете о својој земљи, да бринете о својој отаџбини, да се на сваком месту понашате најодговорније. Морате да будете онај најбољи део друштва, пример за све друге, да својом одговорношћу, марљивошћу и посвећеношћу будете пример свима. Они који су у вашим годинама најбољи, увек ће бити најбољи“, поручио је председник Вучић најбољим студентима Београдског универзитета и најавио да ће висина стипендије, која сада износи 30.000 динара, бити већа следеће године. Он је додао да пред свима нама није лако време јер се свет мења свакога дана и да вештачка интелигенција, информатика и роботика узимају примат над традиционалним стварима. 
 
Председник Вучић присуствовао свечаној додели стипендија

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Ви, млади, можете да пратите те промене, а та мала подршка државе може само да значи да ви добро разумете колико сте важни и значајни, али и да на то умете да узвратите. Ваша је обавеза да наша држава буде боље место за живот, боље место за оне који долазе после вас. Велики Франц Kафка је записао да је способност младости да види лепоту, а оно што је најважније је да сте ви ту лепоту видели у знању. Без великих снова нема ни великих дела. Држава у будућности рачуна на вас! Желим вам да радите, учите, будете добри људи, да бринете о својој породици и волите своју Србију“, поручио је председник Вучић. 
 
Београд, 26. јун 2021. године
 
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).