Predsednik Vučić prisustvovao svečanosti povodom završetka prve faze radova na izgradnji druge fabrike kompanije "Continental Automotive Serbia"

Vesti

10.11.2021. - 14:06

Predsednik Vučić prisustvovao svečanosti povodom završetka prve faze radova na izgradnji druge fabrike kompanije "Continental Automotive Serbia"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka prve faze radova na izgradnji druge fabrike kompanije Continental Automotive Serbia u Novom Sadu i poručio da će ova nemačka kompanija biti strana kompanija sa najvećim doprinosom BDP-u Srbije, kao i da će te fabrike puno značiti za ekonomski razvoj Novog Sada, Vojvodine i cele zemlje.

Predsednik Vučić prisustvovao svečanosti povodom završetka prve faze radova na izgradnji druge fabrike kompanije

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Ovo će biti najveća i najznačajnija fabrika u Srbiji i najveći izvoznik iz Srbije. Biće završena za manje od godinu dana. Novi Sad će da ima ogromne koristi, mnogo više novca u budžetu. Ovo je fantastična, moćna fabrika koja možda znači i ključnu prekretnicu u razvoju Srbije", rekao je predsednik Vučić i dodao da će tu biti zaposleno između 600 i 700 ljudi. On je istakao da su ovakve investicije i fabrike ono što je najvažnije za našu zemlju. 
 
Predsednik Vučić prisustvovao svečanosti povodom završetka prve faze radova na izgradnji druge fabrike kompanije

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Kada sam postao predsednik Vlade 2014. godine, 17.000 ljudi radilo je u nemačkim firmama. Danas je taj broj 75.000. Za kratko vreme, zajedno smo uspeli da napravimo ovakvu razliku. Ne bismo to uspeli bez velikih investicija iz EU, pre svega iz Nemačke. Radnicima poručujem da ostanu ovde, u svojoj zemlji. Za nas je mnogo važno ovo što se ovde dešava. Kompanija očekuje velike promene na globalnom nivou, automobili će biti drugačiji, bez vozača i bez sudara u budućnosti. Moraćemo da menjamo mnoge stvari i zakone. Verujem da su tako ogromne promene na globalnom nivou moguće za 15 do 20 godina, a to je gotovo sutra. Ovo je mesto budućnosti za Srbiju. Ja sam molio naše prijatelje iz Nemačke, jer znam da će u budućnosti ponovo negde praviti fabriku, da sledeću otvore u Nišu. Oni to još ne mogu da potvrde, ali ja sam se borio. Javno i ponosno obećavam još veću podršku države ukoliko odluče da sledeći pogon otvore u Nišu. Trudićemo se da pojačamo naš rad na dualnom obrazovanju i u školama i na fakultetima. Trudićemo se da ponudimo najkvalitetniju radnu snagu i najobučenije ljude“, poručio je predsednik Vučić. 
 
Novi Sad,
10. novembar 2021. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).