Председник Вучић присуствовао свечаности поводом завршетка прве фазе радова на изградњи друге фабрике компаније "Continental Automotive Serbia"

Вести

10.11.2021. - 14:06

Председник Вучић присуствовао свечаности поводом завршетка прве фазе радова на изградњи друге фабрике компаније "Continental Automotive Serbia"

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаности поводом завршетка прве фазе радова на изградњи друге фабрике компаније Continental Automotive Serbia у Новом Саду и поручио да ће ова немачка компанија бити страна компанија са највећим доприносом БДП-у Србије, као и да ће те фабрике пуно значити за економски развој Новог Сада, Војводине и целе земље.

Председник Вучић присуствовао свечаности поводом завршетка прве фазе радова на изградњи друге фабрике компаније

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Ово ће бити највећа и најзначајнија фабрика у Србији и највећи извозник из Србије. Биће завршена за мање од годину дана. Нови Сад ће да има огромне користи, много више новца у буџету. Ово је фантастична, моћна фабрика која можда значи и кључну прекретницу у развоју Србије", рекао је председник Вучић и додао да ће ту бити запослено између 600 и 700 људи. Он је истакао да су овакве инвестиције и фабрике оно што је најважније за нашу земљу. 
 
Председник Вучић присуствовао свечаности поводом завршетка прве фазе радова на изградњи друге фабрике компаније

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Kада сам постао председник Владе 2014. године, 17.000 људи радило је у немачким фирмама. Данас је тај број 75.000. За кратко време, заједно смо успели да направимо овакву разлику. Не бисмо то успели без великих инвестиција из ЕУ, пре свега из Немачке. Радницима поручујем да остану овде, у својој земљи. За нас је много важно ово што се овде дешава. Компанија очекује велике промене на глобалном нивоу, аутомобили ће бити другачији, без возача и без судара у будућности. Мораћемо да мењамо многе ствари и законе. Верујем да су тако огромне промене на глобалном нивоу могуће за 15 до 20 година, а то је готово сутра. Ово је место будућности за Србију. Ја сам молио наше пријатеље из Немачке, јер знам да ће у будућности поново негде правити фабрику, да следећу отворе у Нишу. Они то још не могу да потврде, али ја сам се борио. Јавно и поносно обећавам још већу подршку државе уколико одлуче да следећи погон отворе у Нишу. Трудићемо се да појачамо наш рад на дуалном образовању и у школама и на факултетима. Трудићемо се да понудимо најквалитетнију радну снагу и најобученије људе“, поручио је председник Вучић. 
 
Нови Сад,
10. новембар 2021. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).