Predsednik Vučić prisustvuje centralnoj manifestaciji povodom proslave Dana MUP i Dana policije

Vesti

16.06.2019. - 19:46

Predsednik Vučić prisustvovao je centralnoj manifestaciji povodom proslave Dana MUP i Dana policije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je večeras centralnoj manifestaciji povodom proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Slave Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije i poručio da je policija potrebna celoj državi i društvu i da nikada neće da služi bilo kojoj vlasti, već je njen posao da služi građanima Srbije, da radi sve što može da zaštiti, sačuva i obezbedi im sva prava.

Predsednik Vučić prisustvuje centralnoj manifestaciji povodom proslave Dana MUP i Dana policije

Foto Tanjug, Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je istakao da pripadnici MUP rade težak i opasan posao, nemaju radno vreme, odmor, često ni penziju i rizikuju sve, jer kada izađu iz kuće ni sami ne znaju hoće li se vratiti. 
 
"Biti policajac i pripadnik MUP znači staviti život na raspolaganje društvu i pristati unapred na to da građani mogu da ga zatraže i zamene za svoju sigurnost i slobodu", rekao je predsednik Vučić. 
 
"Oduvek je, a danas u Srbiji pogotovo, jedno od najvažnijih pitanja koje stoje pred društvom –kako platiti i vratiti policajcu za sve što je dao, posebno kada to društvo, kao što je u Srbiji neretko bio slučaj, policiju doživljava kao instrument kojim se čuva nečija vlast, a ne kao čuvara vrednosti našeg društva, poretka i načina života", naveo je predsednik Srbije i poručio policajcima da ne smetnu sa uma da se to nikada neće do kraja promeniti i da će uvek biti krivi gotovo svima, čak i kada im pomažu. 
 
Predsednik Vučić prisustvovao je centralnoj manifestaciji povodom proslave Dana MUP i Dana policije

Foto Tanjug, Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je naglasio da mora da se radi na podizanju životnog standrarda policajaca i najavio da će pre kraja godine biti povećane plate u policiji, uz dodatna ulaganja u opremljenost pripadnika MUP.  On je naveo da će biti izgrađeno 8 000 jeftinih stanova za policiju, vojsku i pripadnike BIA, u više mesta u Srbiji. 
 
"Želimo da imate status u društvu koji je neprikosnoven i zaštićen", poručio je predsednik  Vučić. 
 
Beograd, 16. jun 2019. 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).