Председник Вучић присуствује централној манифестацији поводом прославе Дана МУП и Дана полиције

Вести

16.06.2019. - 19:46

Председник Вучић присуствовао је централној манифестацији поводом прославе Дана МУП и Дана полиције

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је вечерас централној манифестацији поводом прославе Дана Министарства унутрашњих послова, Славе Министарства унутрашњих послова и Дана полиције и поручио да је полиција потребна целој држави и друштву и да никада неће да служи било којој власти, већ је њен посао да служи грађанима Србије, да ради све што може да заштити, сачува и обезбеди им сва права.

Председник Вучић присуствује централној манифестацији поводом прославе Дана МУП и Дана полиције

Фото Танјуг, Димитрије Голл

 
Председник Вучић је истакао да припадници МУП раде тежак и опасан посао, немају радно време, одмор, често ни пензију и ризикују све, јер када изађу из куће ни сами не знају хоће ли се вратити. 
 
"Бити полицајац и припадник МУП значи ставити живот на располагање друштву и пристати унапред на то да грађани могу да га затраже и замене за своју сигурност и слободу", рекао је председник Вучић. 
 
"Одувек је, а данас у Србији поготово, једно од најважнијих питања које стоје пред друштвом –како платити и вратити полицајцу за све што је дао, посебно када то друштво, као што је у Србији неретко био случај, полицију доживљава као инструмент којим се чува нечија власт, а не као чувара вредности нашег друштва, поретка и начина живота", навео је председник Србије и поручио полицајцима да не сметну са ума да се то никада неће до краја променити и да ће увек бити криви готово свима, чак и када им помажу. 
 
Председник Вучић присуствовао је централној манифестацији поводом прославе Дана МУП и Дана полиције

Фото Танјуг, Димитрије Голл

 
Председник Вучић је нагласио да мора да се ради на подизању животног стандрарда полицајаца и најавио да ће пре краја године бити повећане плате у полицији, уз додатна улагања у опремљеност припадника МУП.  Он је навео да ће бити изграђено 8 000 јефтиних станова за полицију, војску и припаднике БИА, у више места у Србији. 
 
"Желимо да имате статус у друштву који је неприкосновен и заштићен", поручио је председник  Вучић. 
 
Београд, 16. јун 2019. 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).