Predsednik Vučić prisustvuje pokazno-taktičkoj vežbi „Povratak 2019“

Vesti

07.09.2019. - 10:33

Predsednik Vučić prisustvovao pokazno-taktičkoj vežbi „Povratak 2019“

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je pokazno-taktičkoj vežbi „Povratak 2019“ na kojoj su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije prikazali veštine, opremu i naoružanje.

„Danas ste mogli da vidite snagu srpske policije, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova – naše dve jedinice Žandarmerije i SAJ-a. Sto trideset i tri pripadnika MUP-a je učestvovalo u vežbi i mislim da su odlično obavili posao“, rekao je predsednik Vučić nakon izvođenja pokazne vežbe na poligonu u Nikincima i dodao da je ranije bilo teško zamisliti ovakve vežbe zbog nedostatka novca, ali da su sada moguće. 
 
Predsednik Vučić je istakao da su svi mogli da vide na „Milošu“, na našem 4X4 vozilu, novi sistem Getling - mitraljez sa rotirajućim cevima, koji odlikuje izuzetno velika brzina paljbe, od 3000 do 4000 metaka u minuti. 
 
„Sada ćemo da ih naručujemo u većem obimu“, najavio je predsednik Vučić i ponovio  da je ponosan na momke koji su obavili odličan posao i pokazali zavidnu fizičku spremu i ogromnu vatrenu moć.  
 
"Mi smo zadovoljni, ali moraćemo još da napredujemo i jačamo bezbednosne i odbrambene snage", rekao je predsednik Vučić i čestitao MUP-u. On je zahvalio generalu Džangu, potpredsedniku Centralne vojne komisije NR Kine na prisustvu vežbi, iako to nije bilo planirano.  
 
"U uslovima nemirnog sveta, u kojima ne znate šta će se sutra zbivati, moramo da jačamo snage i budemo spremni da prihvatimo izazove i zaštitimo i sačuvamo narod od opasnosti i pretnji", zaključio je predsednik Vučić i najavio da će sledeći put biti prikazano dodatno naoružanje, odnosno da će biti demonstrirano pucanje iz mitraljeza, i to iz helikoptera. 
 
07. septembar 2019. godine
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).