Председник Вучић присуствује показно-тактичкој вежби „Повратак 2019“

Вести

07.09.2019. - 10:33

Председник Вучић присуствовао показно-тактичкој вежби „Повратак 2019“

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао јe показно-тактичкој вежби „Повратак 2019“ на којој су припадници Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије и Хеликоптерске јединице Министарства унутрашњих послова Републике Србије приказали вештине, опрему и наоружање.

„Данас сте могли да видите снагу српске полиције, односно Министарства унутрашњих послова – наше две јединице Жандармерије и САЈ-а. Сто тридесет и три припадника МУП-а је учествовало у вежби и мислим да су одлично обавили посао“, рекао је председник Вучић након извођења показне вежбе на полигону у Никинцима и додао да је раније било тешко замислити овакве вежбе због недостатка новца, али да су сада могуће. 
 
Председник Вучић је истакао да су сви могли да виде на „Милошу“, на нашем 4X4 возилу, нови систем Гетлинг - митраљез са ротирајућим цевима, који одликује изузетно велика брзина паљбе, од 3000 до 4000 метака у минути. 
 
„Сада ћемо да их наручујемо у већем обиму“, најавио је председник Вучић и поновио  да је поносан на момке који су обавили одличан посао и показали завидну физичку спрему и огромну ватрену моћ.  
 
"Ми смо задовољни, али мораћемо још да напредујемо и јачамо безбедносне и одбрамбене снаге", рекао је председник Вучић и честитао МУП-у. Он је захвалио генералу Џангу, потпредседнику Централне војне комисије НР Кине на присуству вежби, иако то није било планирано.  
 
"У условима немирног света, у којима не знате шта ће се сутра збивати, морамо да јачамо снаге и будемо спремни да прихватимо изазове и заштитимо и сачувамо народ од опасности и претњи", закључио је председник Вучић и најавио да ће следећи пут бити приказано додатно наоружање, односно да ће бити демонстрирано пуцање из митраљеза, и то из хеликоптера. 
 
07. септембар 2019. године
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).