Predsednik Vučić na ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju 100 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u Srbiji

Vesti

08.06.2018. - 22:41

Predsednik Vučić sa 100 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u Srbiji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju  100 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u Srbiji.

Predsednik Vučić rekao je da mladim ljudima merilo uspeha ne treba da bude odlazak iz zemlje, već doprinos promeni okruženja u kom žive  i  naglasio da je danas veliki dan za diplomce, ali i za državu, jer su oni dobili dobar razlog da ostanu u svojoj zemlji.
 
 „Mladi ste i danas počinjete svoj život i budućnost. Menjajte okruženje i ne čekajte da ono vas promeni. Ne tražite ni od drugih, ni od zemlje da se menjaju, već je vi menjajte“, poručio je predsednik Vučić  diplomcima  istakavši  da je današnji dan najveća nagrada  za sve što je do sada radio i najveći razlog da nastavi tim putem.
 
„Ne tražite grad i zemlju koja će vas da izgradi, već izgradite svoje gradove i zemlju, Ako ovde niste u stanju da budete veliki, na drugom mestu nećete biti veći“, podvukao je predsednik Srbije i apelovao na mlade da ne dozvole da im budućnost bude beg. 
 
Predsednik Vučić je  obećao da će država na svakih šest meseci tražiti novih 50 najboljih, omogućavati im specijalizaciju ili doktorske studije  i time na najbolji način ulagati u zdravstvo. On je istakao da specijalizacije i doktorske studije za najbolje diplomce medicinskih fakulteta u Srbiji neće u potpunosti sprečiti njihov odlazak iz zemlje, ali da će Srbija nastaviti da radi na poboljšanju uslova rada i života za zdravstvene  radnike.
 
„Vi ste dokaz da je moguće da se osećate dobro, da budete nasmejani i da budućnost Srbije vidite na drugačiji način. Dajte sve od sebe da budete sjajni doktori i ljudi. Pobeđujte za svoju zemlju, za svoje porodice. To nam je potebno više nego ikada. Nadam se da je ovom malom pažnjom država uspela da pokaže koliko ste joj važni“, zaključio je predsednik Vučić i naglasio da  sledeći zadatak za Srbiju jeste da mladim ljudima, a posebno naučnicima, pomogne oko rešavanja stambenog pitanja.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).