Председник Вучић на церемонији уручења уговора о запослењу 100 најбољих дипломаца свих медицинских факултета у Србији

Вести

08.06.2018. - 22:41

Председник Вучић са 100 најбољих дипломаца свих медицинских факултета у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас церемонији уручења уговора о запослењу  100 најбољих дипломаца свих медицинских факултета у Србији.

Председник Вучић рекао је да младим људима мерило успеха не треба да буде одлазак из земље, већ допринос промени окружења у ком живе  и  нагласио да је данас велики дан за дипломце, али и за државу, јер су они добили добар разлог да остану у својој земљи.
 
 „Млади сте и данас почињете свој живот и будућност. Мењајте окружење и не чекајте да оно вас промени. Не тражите ни од других, ни од земље да се мењају, већ је ви мењајте“, поручио је председник Вучић  дипломцима  истакавши  да је данашњи дан највећа награда  за све што је до сада радио и највећи разлог да настави тим путем.
 
„Не тражите град и земљу која ће вас да изгради, већ изградите своје градове и земљу, Ако овде нисте у стању да будете велики, на другом месту нећете бити већи“, подвукао је председник Србије и апеловао на младе да не дозволе да им будућност буде бег. 
 
Председник Вучић је  обећао да ће држава на сваких шест месеци тражити нових 50 најбољих, омогућавати им специјализацију или докторске студије  и тиме на најбољи начин улагати у здравство. Он је истакао да специјализације и докторске студије за најбоље дипломце медицинских факултета у Србији неће у потпуности спречити њихов одлазак из земље, али да ће Србија наставити да ради на побољшању услова рада и живота за здравствене  раднике.
 
„Ви сте доказ да је могуће да се осећате добро, да будете насмејани и да будућност Србије видите на другачији начин. Дајте све од себе да будете сјајни доктори и људи. Побеђујте за своју земљу, за своје породице. То нам је потебно више него икада. Надам се да је овом малом пажњом држава успела да покаже колико сте јој важни“, закључио је председник Вучић и нагласио да  следећи задатак за Србију јесте да младим људима, а посебно научницима, помогне око решавања стамбеног питања.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).