tan2018-12-26_12857333_0.jpg

Vesti

26.12.2018. - 14:25

Predsednik Vučić sa 60 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u Srbiji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju 60 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u Srbiji.

Predsednik Vučić  je mladim lekarima poručio da niko neće moći da zaustavi jačanje Srbije i da su oni, u pravom smislu te reči, oni koji treba da grade budućnost zemlje.

"Nastavite da radite onako kako ste studirali", rekao je predsednik Vučić i dodao da je važno da rade, da se bore, trude i pokazuju odgovornost, kao što su činili  do sada.

Predsednik  Vučić je najavio da će plate zaposlenih u zdravstvu iz godine u godinu biti veće, zahvaljujući boljoj situaciji u ekonomiji.

"Molim vas da znate da svako povećanje mora da prati jačanje naše ekonomije, koja je ranije bila uništena. Nismo imali šta da naplatimo. Danas se stvari menjaju, jer nije isto kada u Nišu, na primer, imate dve ili osam fabrika. Taj novac se sliva u državnu kasu", objasnio je predsednik Vučić i naveo da je završen Klinički centar u Nišu, da očekuje da će u narednih nekoliko godina biti završeni i centri u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, ali i da se posebno planira ulaganje u Klinički centar u Kosovskoj Mitrovici i zdravstveni centar u Gračanici.

„Ulagaćemo sve više u vas. Moći ćete pristojno da živite u zemlji, od napornog i teškog rada. Niko neće moći da potceni vaše znanje i rad, i uveren sam da će država umeti da ga nagradi“, naglasio je predsednik Vučić i dodao da je, i pored teških i turbulentnih vremena u svetu, Evropi i regionu, pronađena mogućnost da se mladima obezbedi bolja i sigurnija budućnost.

"Zdravlje nema cenu, obrazovanje, nauka i razvoj nemaju cenu i zato je država počela da ulaže više novca", zaključio je predsednik Vučić ističući da država ima sve više ekonomskog potencijala i da je u stanju da pomogne izgradnju društva zadovoljnih, ako ništa drugo, neuporedivo zadovoljnijih građana.

Beograd, 26. decembar 2018. godine

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).