tan2018-12-26_12857333_0.jpg

Вести

26.12.2018. - 14:25

Председник Вучић са 60 најбољих дипломаца свих медицинских факултета у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас церемонији уручења уговора о запослењу 60 најбољих дипломаца свих медицинских факултета у Србији.

Председник Вучић  је младим лекарима поручио да нико неће моћи да заустави јачање Србије и да су они, у правом смислу те речи, они који треба да граде будућност земље.

"Наставите да радите онако како сте студирали", рекао је председник Вучић и додао да је важно да раде, да се боре, труде и показују одговорност, као што су чинили  до сада.

Председник  Вучић је најавио да ће плате запослених у здравству из године у годину бити веће, захваљујући бољој ситуацији у економији.

"Молим вас да знате да свако повећање мора да прати јачање наше економије, која је раније била уништена. Нисмо имали шта да наплатимо. Данас се ствари мењају, јер није исто када у Нишу, на пример, имате две или осам фабрика. Тај новац се слива у државну касу", објаснио је председник Вучић и навео да је завршен Клинички центар у Нишу, да очекује да ће у наредних неколико година бити завршени и центри у Београду, Новом Саду и Крагујевцу, али и да се посебно планира улагање у Клинички центар у Косовској Митровици и здравствени центар у Грачаници.

„Улагаћемо све више у вас. Моћи ћете пристојно да живите у земљи, од напорног и тешког рада. Нико неће моћи да потцени ваше знање и рад, и уверен сам да ће држава умети да га награди“, нагласио је председник Вучић и додао да је, и поред тешких и турбулентних времена у свету, Европи и региону, пронађена могућност да се младима обезбеди боља и сигурнија будућност.

"Здравље нема цену, образовање, наука и развој немају цену и зато је држава почела да улаже више новца", закључио је председник Вучић истичући да држава има све више економског потенцијала и да је у стању да помогне изградњу друштва задовољних, ако ништа друго, неупоредиво задовољнијих грађана.

Београд, 26. децембар 2018. године

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).