Predsednik Vučić sa decom iz Srbije, regiona i dijaspore

Vesti

05.07.2024. - 17:52

Predsednik Vučić sa decom iz Srbije, regiona i dijaspore

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas decu srpske nacionalnosti iz centralne Srbije, sa Kosova i Metohije, iz regiona i dijaspore i, tom prilikom, istakao da ta deca na mnogo načina doprinose svojoj zemlji Srbiji te podsetio na stihove Jovana Dučića: ko voli svoju otadžbinu, on uvek živi u širokom prostoru.

Predsednik Vučić sa decom iz Srbije, regiona i dijaspore

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Hvala što ste danas ovde i za svaki vaš osmeh i radost koju ste doneli ovde, u Palati Srbija. Verujem da vam se Beograd najviše sviđa i ponosan sam što možemo danas da vas ugostimo. Hvala vam što volite svoju Srbiju, bez obzira na to da li živite ovde ili ne. Ja sam ranije mislio da je najveća muka za zemlju kada nam deca odrastaju negde drugo. Onda sam shvatio da svako naše dete koje odrasta negde u inostranstvu, koje uči škole, koje se bori i zna odakle potiče, da u stvari na mnogo načina doprinosi svojoj zemlji. Na kraju, vi ste ti koji na svakom mestu širite istinu o Srbiji i koju Srbiju neizmerno volite, što malo nas koji smo ovde odrastali možemo čak i da razumemo", poručio je predsednik Vučić. 
 
Beograd,
05. jul 2024. godine
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).