Председник Вучић са децом из Србије, региона и дијаспоре

Вести

05.07.2024. - 17:52

Председник Вучић са децом из Србије, региона и дијаспоре

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас децу српске националности из централне Србије, са Косова и Метохије, из региона и дијаспоре и, том приликом, истакао да та деца на много начина доприносе својој земљи Србији те подсетио на стихове Јована Дучића: ко воли своју отаџбину, он увек живи у широком простору.

Председник Вучић са децом из Србије, региона и дијаспоре

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Хвала што сте данас овде и за сваки ваш осмех и радост коју сте донели овде, у Палати Србија. Верујем да вам се Београд највише свиђа и поносан сам што можемо данас да вас угостимо. Хвала вам што волите своју Србију, без обзира на то да ли живите овде или не. Ја сам раније мислио да је највећа мука за земљу када нам деца одрастају негде друго. Онда сам схватио да свако наше дете које одраста негде у иностранству, које учи школе, које се бори и зна одакле потиче, да у ствари на много начина доприноси својој земљи. На крају, ви сте ти који на сваком месту ширите истину о Србији и коју Србију неизмерно волите, што мало нас који смо овде одрастали можемо чак и да разумемо", поручио је председник Вучић. 
 
Београд,
05. јул 2024. године
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).