dualno_velika.jpg

Vesti

18.10.2018. - 20:55

Predsednik Vučić sa đacima koji se obrazuju u dualnom sistemu obrazovanja

Predsednik Republike Srbije danas je sa predsednikom Savezne Republike Austrije Aleksanderom Van der Belenom posetio carinsku ispostavu - Terminal Beograd, gde je potpisan ugovor o dualnom obrazovanju između 7 austrijskih kompanija i Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu, i razgovarao sa učenicima koji se školuju za tehničara za logistiku i špediciju.

"Srećan sam što sam ovde sa predsednikom Austrije i zbog naše divne dece koja počinju da rade u 7 austrijskih kompanija i istoremeno uče. Mislim da je to najbolji put da steknu najviši stepen odgovornosti i marljivosti. To je divna vest za našu zemlju", rekao je predsednik Vučić i zahvalio Saveznoj Republici Austriji i Privrednoj komori Austrije što podržavaju razvoj dualnog obrazovanja u našoj zemlji.

"Marljivost, znanje i odgovornost će vam ostati za ceo život", naglasio je predsednik Vučić, obraćajući se učenicima, i naveo  da je pre pet godina u dualnom obrazovanju bilo 11 ili 12 puta manje dece i da je napravljen veliki pomak.

"Tek kada budemo imali 30.000 ili 40.000 dece u sistemu dualnog obrazovanja, bićemo zadovoljni. Tada ću znati da je ekonomska budućnost Srbije sigurna", rekao je predsednik Srbije.

Beograd, 18. oktobar 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).