dualno_velika.jpg

Вести

18.10.2018. - 20:55

Председник Вучић са ђацима који се образују у дуалном систему образовања

Председник Републике Србије данас је са председником Савезне Републике Аустрије Александером Ван дер Беленом посетио царинску испоставу - Терминал Београд, где је потписан уговор о дуалном образовању између 7 аустријских компанија и Саобраћајно-техничке школе у Земуну, и разговарао са ученицима који се школују за техничара за логистику и шпедицију.

"Срећан сам што сам овде са председником Аустрије и због наше дивне деце која почињу да раде у 7 аустријских компанија и исторемено уче. Мислим да је то најбољи пут да стекну највиши степен одговорности и марљивости. То је дивна вест за нашу земљу", рекао је председник Вучић и захвалио Савезној Републици Аустрији и Привредној комори Аустрије што подржавају развој дуалног образовања у нашој земљи.

"Марљивост, знање и одговорност ће вам остати за цео живот", нагласио је председник Вучић, обраћајући се ученицима, и навео  да је пре пет година у дуалном образовању било 11 или 12 пута мање деце и да је направљен велики помак.

"Тек када будемо имали 30.000 или 40.000 деце у систему дуалног образовања, бићемо задовољни. Тада ћу знати да је економска будућност Србије сигурна", рекао је председник Србије.

Београд, 18. октобар 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).