dualno_velika.jpg

Вести

18.10.2018. - 20:55

Председник Вучић са ђацима који се образују у дуалном систему образовања

Председник Републике Србије данас је са председником Савезне Републике Аустрије Александером Ван дер Беленом посетио царинску испоставу - Терминал Београд, где је потписан уговор о дуалном образовању између 7 аустријских компанија и Саобраћајно-техничке школе у Земуну, и разговарао са ученицима који се школују за техничара за логистику и шпедицију.

"Срећан сам што сам овде са председником Аустрије и због наше дивне деце која почињу да раде у 7 аустријских компанија и исторемено уче. Мислим да је то најбољи пут да стекну највиши степен одговорности и марљивости. То је дивна вест за нашу земљу", рекао је председник Вучић и захвалио Савезној Републици Аустрији и Привредној комори Аустрије што подржавају развој дуалног образовања у нашој земљи.

"Марљивост, знање и одговорност ће вам остати за цео живот", нагласио је председник Вучић, обраћајући се ученицима, и навео  да је пре пет година у дуалном образовању било 11 или 12 пута мање деце и да је направљен велики помак.

"Тек када будемо имали 30.000 или 40.000 деце у систему дуалног образовања, бићемо задовољни. Тада ћу знати да је економска будућност Србије сигурна", рекао је председник Србије.

Београд, 18. октобар 2018.

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.