kosarka_velika.jpg

Vesti

09.07.2018. - 20:49

Predsednik Vučić sa košarkašicama

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas prijem za Marinu Maljković, selektora ženske košarkaške reprezentacije Srbije i glavnog  trenera kineskog košarkaškog kluba Šangaj Baošan Dahua, i košarkašice oba tima.

"Svako vaše učešće je važno, jer dramatično popravlja ugled i poziciju Srbije u izuzetno važnim evropskim i svetskim zemljama", poručio je predsednik Vučić našoj ženskoj košarkaškoj reprezentaciji  i poželeo dobrodošlicu kineskim košarkašicama.

Predsednik Vučić je podsetio da je Maljkovićeva, posle šest godina uspešnog rada, ponovo od prošle godine selektor reprezentacije, i istakao  da je, time što vodi veliki klub iz Kine, pokazala kako može da uradi dobre stvari za svoju zemlju. On je rekao da je Marina Maljković  približila Srbiju Kini i Kinu Srbiji.

Predsednik Vučić je zahvalio svima, koji, iako nemaju obavezu i ne moraju to da rade, brinu za državu, poput Marine Maljković, i poželeo kineskim košarkašicama uspeh i pobede, a našim sportistkinjama da uvek osvajaju medalje.

"Da budete vredne, a mi ćemo da razmišljamo kao država kako da pomognemo KSS-u i Marini da generacije devojaka dovede do medalja. Kao što Marina kaže - uvek može još više i još bolje, i molim vas da se tim motom rukovodite", poručio im je predsednik Vučić.

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković je rekla da je ponosna što predsednik njene zemlje ima toliko razumevanja za sport.

"Dirnuta sam svakom Vašom rečju. Reprezentacija koja je ovde sa nama, to su neke nove, mlade devojke. Nije ona generacija koja je osvojila EP, olimpijsku bronzu, ali je njima sasvim jasno kako je prethodna generacija došla do uspeha, a to je pre svega zalaganjem i teškim radom", objasnila je Marina Maljković i dodala da smatra svojom obavezom da sve ekipe koje vodi dovodi u Srbiju, jer imamo odlične uslove za rad sportista.

"Kineskinje ne učestvuju na EP koje će biti odigrano u našem glavnom gradu, ali želim da nam budu dragi gosti. Mi u Srbiji igramo sasvim dobru košarku, a naši prijatelji iz Kine grade najbolje mostove - neka ženska reprezentacija bude most između naše dve zemlje", naglasila je Marina Maljković.

Beograd, 09. jul 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).