09.07.2018

Председник Вучић са кошаркашицама

Председник Републике Србије Александар Вучић приредио је данас пријем за Марину Маљковић, селектора женске кошаркашке репрезентације Србије и главног  тренера кинеског кошаркашког клуба Шангај Баошан Дахуа, и кошаркашице оба тима.

"Свако ваше учешће је важно, јер драматично поправља углед и позицију Србије у изузетно важним европским и светским земљама", поручио је председник Вучић нашој женској кошаркашкој репрезентацији  и пожелео добродошлицу кинеским кошаркашицама.

Председник Вучић је подсетио да је Маљковићева, после шест година успешног рада, поново од прошле године селектор репрезентације, и истакао  да је, тиме што води велики клуб из Кине, показала како може да уради добре ствари за своју земљу. Он је рекао да је Марина Маљковић  приближила Србију Кини и Кину Србији.

Председник Вучић је захвалио свима, који, иако немају обавезу и не морају то да раде, брину за државу, попут Марине Маљковић, и пожелео кинеским кошаркашицама успех и победе, а нашим спортисткињама да увек освајају медаље.

"Да будете вредне, а ми ћемо да размишљамо као држава како да помогнемо КСС-у и Марини да генерације девојака доведе до медаља. Као што Марина каже - увек може још више и још боље, и молим вас да се тим мотом руководите", поручио им је председник Вучић.

Селектор женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић је рекла да је поносна што председник њене земље има толико разумевања за спорт.

"Дирнута сам сваком Вашом речју. Репрезентација која је овде са нама, то су неке нове, младе девојке. Није она генерација која је освојила ЕП, олимпијску бронзу, али је њима сасвим јасно како је претходна генерација дошла до успеха, а то је пре свега залагањем и тешким радом", објаснила је Марина Маљковић и додала да сматра својом обавезом да све екипе које води доводи у Србију, јер имамо одличне услове за рад спортиста.

"Кинескиње не учествују на ЕП које ће бити одиграно у нашем главном граду, али желим да нам буду драги гости. Ми у Србији играмо сасвим добру кошарку, а наши пријатељи из Кине граде најбоље мостове - нека женска репрезентација буде мост између наше две земље", нагласила је Марина Маљковић.