Predsednik Vučić sastao se u Moskvi sa predsednikom Ruske Federacije

Vesti

23.06.2020. - 18:23

Predsednik Vučić sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Moskvi sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom sa kojim je imao veoma dobar razgovor o svim ključnim političkim pitanjima, a pre svega o Kosovu i Metohiji i celokupnoj situaciji u regionu i svetu.

Predsednik Vučić sastao se u Moskvi sa predsednikom Ruske Federacije

Foto: Pres služba predsednika Ruske Federacije

Predsednik Vučić istakao je nakon sastanka da je veoma zahvalan predsedniku Putinu na pažnji koju posvećuje našoj zemlji, te da su odnosi između naše dve zemlje veoma bliski.
 
"Imali smo vrlo srdačan i vrlo dobar razgovor i veoma sam zadovoljan njegovom sadržinom. Razgovarali smo o svim ključnim pitanjima, političkim, pre svega o KiM, ali i celokupnoj regionalnoj situaciji i odnosima u svetu. Osim o političkim odnosima, koji su veoma bliski između naše dve zemlje, dobio sam određene savete, ali i dobre analize od predsednika Putina", naglasio je predsednik Vučić i podvukao da je predsednik Putin potvrdio svoj dolazak u oktobru u Srbiju na otvaranje Hrama Svetog Save, te da to govori o našim dobrim odnosima.
 
"Naša ekonomska saradnja je dobra, u prva tri meseca uprkos korona virusu imamo uvećanje naše trgovinske razmene od sedam odsto u odnosu na prošlu godinu, što je gotovo neverovatno. Razgovarali smo i o tome šta još možemo da uradimo u okviru naše ekonomske saradnje i o velikom projektu koji obavljaju ruske železnice u našoj zemlji, ali i o novim mogućnostima saradnje u budućnosti", rekao je predsednik i dodao da je bilo razgovora i o vojno-tehničkoj saradnji dve zemlje, kao i oko izgradnje gasovoda i kada će da poteče prvi gas kroz Srbiju.
 
"Ima stvari o kojima nikada ne možete javno da govorite, ali očekujem dalje jačanje poverenja i još bolju saradnju u budućnosti. Zahvalan sam Putinu na dobrim rečima i toplom gostoprimstvu", kazao je presednik Vučić i preneo da mu je  predsednik Putin pred kamerama uputio otvorene čestitike za, kako je rekao, ubedljivu pobedu na izborima.
 
Predsednik Vučić sastao se u Moskvi sa predsednikom Ruske Federacije

Foto: Pres služba predsednika Ruske Federacije

 
Predsednik je podsetio da će sutra, na Vojnoj paradi povodom obeležavanja 75. godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, kojoj će i sam prisustvovati, učestvovati i pripadnici Vojske Srbije.
 
"Bićemo ponosni kada u Moskvi budu marširali momci sa srpskom zastavom", rekao je on i podsetio da je srpski narod, srazmerno broju stanovnika, peti ili šesti najstradalniji narod na svetu, te da time možemo da se ponosimo i ne dozvolimo falsifikovanje istorije.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).