Predsednik Vučić sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

Vesti

24.05.2019. - 14:17

Predsednik Vučić sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na sastanku sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, da je Beograd spremio mere protiv Prištine, koja je pre devet meseci uvela takse, i naglasio da će se sa njima ići posle sastanka u Parizu.

"Spremili smo mere. Gledaćemo da ne pogode Srbe na Kosovu i Metohiji, zato su one ograničene, ali vrlo snažne i oštre. Nećemo ići s njima dok se ne završi sastanak u Parizu", rekao je predsednik Vučić na sastanku sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.
 
Predsednik Vučić je dodao da će njegov zadatak u Parizu biti da upozna predstavnike Evrope, Merkelovu i Makrona, o odgovoru Srbije posle devet meseci anticivilizacijskih taksi, rezolucije o tzv. genocidu, formiranju vojske, nesprovođenju Briselskog sporazuma od strane Prištine.
 
Predsednik Aleksandar Vučić preneo je, posle sastanka sa oko 140 političkih predstavnika Srba i najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji, da su izrazili zabrinutost zbog toga što se pripremaju akcije specijalnih jedinica na Kosovu i da je pripremljeno hapšenje više desetina lica srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji.
 
"Molimo i upozoravamo međunarodnu zajednicu da to spreči, jer u ludilu borbe albanskih strana na Kosovu za rejtinge na kraju stradaju Srbi", poručio je predsednik Vučić.
 
Predsednik Vučić je zamolio predstavnike Kvinte koji su, kako je rekao, bili zabrinuti za ono što se dešavalo na izborima 2017, da pokušaju da spreče provokacije i akcije usmerene iseljavanju Srba sa Kosova i Metohije.
 
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić još jednom je danas čestitao Srpskoj listi pobedu na izborima za gradonačelnike opština na severu Kosova i Metohije, uprkos pritiscima, i najavio nove projekte, značajne za građane, poput završetka regionalnog vodovoda.
 
Predsednik Vučić je preneo novinarima da je sa Srbima razgovarao o važnim projektima na Kosmetu, te najavio da će za Vidovdan otvoriti regionalni vodovod za sever Kosova, što je od ogromnog značaja za taj prostor, u koji su uloženi milioni evra.
 
Predsednik Vučić najavio je i otvaranje naselja Sunčana dolina, hotela u Banjskoj sa propratnim sadržajima i naveo da će uz sve to na severu Kosova i Metohije doći do velikih promena.
 
Predsednik je podvukao da je Srbima govorio i o sastancima koje je imao sa predstavnicima međunarodne zajednice, kao i težini pozicije u kojoj se Srbija nalazi.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).