Председник Вучић са представницима Срба са Косова и Метохије

Вести

24.05.2019. - 14:17

Председник Вучић са представницима Срба са Косова и Метохије

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је данас на састанку са представницима Срба са Косова и Метохије, да је Београд спремио мере против Приштине, која је пре девет месеци увела таксе, и нагласио да ће се са њима ићи после састанка у Паризу.

"Спремили смо мере. Гледаћемо да не погоде Србе на Косову и Метохији, зато су оне ограничене, али врло снажне и оштре. Нећемо ићи с њима док се не заврши састанак у Паризу", рекао је председник Вучић на састанку са представницима Срба са Косова и Метохије.
 
Председник Вучић је додао да ће његов задатак у Паризу бити да упозна представнике Европе, Меркелову и Макрона, о одговору Србије после девет месеци антицивилизацијских такси, резолуције о тзв. геноциду, формирању војске, неспровођењу Бриселског споразума од стране Приштине.
 
Председник Александар Вучић пренео је, после састанка са око 140 политичких представника Срба и најзначајнијих институција Србије на Косову и Метохији, да су изразили забринутост због тога што се припремају акције специјалних јединица на Косову и да је припремљено хапшење више десетина лица српске националности на Косову и Метохији.
 
"Молимо и упозоравамо међународну заједницу да то спречи, јер у лудилу борбе албанских страна на Косову за рејтинге на крају страдају Срби", поручио је председник Вучић.
 
Председник Вучић је замолио представнике Квинте који су, како је рекао, били забринути за оно што се дешавало на изборима 2017, да покушају да спрече провокације и акције усмерене исељавању Срба са Косова и Метохије.
 
Председник Републике Србије Александар Вучић још једном је данас честитао Српској листи победу на изборима за градоначелнике општина на северу Косова и Метохије, упркос притисцима, и најавио нове пројекте, значајне за грађане, попут завршетка регионалног водовода.
 
Председник Вучић је пренео новинарима да је са Србима разговарао о важним пројектима на Космету, те најавио да ће за Видовдан отворити регионални водовод за север Косова, што је од огромног значаја за тај простор, у који су уложени милиони евра.
 
Председник Вучић најавио је и отварање насеља Сунчана долина, хотела у Бањској са пропратним садржајима и навео да ће уз све то на северу Косова и Метохије доћи до великих промена.
 
Председник је подвукао да је Србима говорио и о састанцима које је имао са представницима међународне заједнице, као и тежини позиције у којој се Србија налази.
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).