velika_vaterpolisti.jpg

Vesti

30.07.2018. - 19:55

Predsednik Vučić sa vaterpolo reprezentacijom Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić  primio je danas  vaterpolo reprezentaciju Srbije koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Barseloni.

"Ako smem da citiram Dušana Mandića i Andriju Prlainovića, doneli ste radost ne samo Srbiji, već našem narodu gde god živi, u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, na celoj zemaljskoj kugli. Hvala svima koji nisu rođeni u Srbiji, a koji igraju za svoj narod i svoju Srbiju. Hvala svima koji ste se toliko srčano borili za naše boje - crveno, plavo, beli dres. Iako u bazenu nema dresova, on vam je u srcu i glavi", rekao je predsednik Vučić vaterpolistima.

Predsednik Vučić sa vaterpolo reprezentacijom Srbije

Foto Tanjug, Dimitrije Goll

"Četiri puta zaredom osvojiti evropsku titulu nije samo neka priča, već priča o promeni mentaliteta, pobedničkog, u nečemu na šta mi u Srbiji nismo uvek naučili. To može samo uz ogroman trud, veliki rad, ogromnu energiju i ambiciju", istakao je predsednik Vučić i zahvalio  selektoru i reprezentativcima što se redovno odazivaju pozivu nacionalne selekcije, i što im nikada nije teško da se okupe i bore za svoju zemlju.

"Srbija je bila i biće uvek uz vas. Gledaćemo da u skladu sa svojim mogućnostima, na vreme, bez kašnjenja, ispunjavamo svoje obaveze i u većem obimu nego ranije. Živela Srbija, i  još pobeda želim", poručio je predsednik Srbije.

Kapiten vaterpolo  reprezentacije  Srbije Filip Filipović istakao je da su vaterpolisti svoje reči i dela pokazali u bazenu, a pre svega su pokazali kako se igra, bori i kako se brane boje Srbije. On je zahvalio, u ime ekipe i stručnog štaba , predsedniku na prijemu i pruženoj pomoći, i na svemu što će tek učiniti za reprezentaciju i najtrofejniji srpski sport u istoriji.

"Jedino što mogu da obećam - da će se ovi momci, zajedno sa mnom, potruditi da opravdaju poverenje i sredstva koja ćete, siguran sam, uložiti na nabolji mogući način kako bismo bili konkurentni i na Olimpijadi u Tokiju 2020. godine. Toliko od nas, a posle toga dolaze mlađi", rekao je  kapiten Filipović.

Beograd, 30. jul 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).