velika_vaterpolisti.jpg

Вести

30.07.2018. - 19:55

Председник Вучић са ватерполо репрезентацијом Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић  примио је данас  ватерполо репрезентацију Србије која је освојила златну медаљу на Европском првенству одржаном у Барселони.

"Ако смем да цитирам Душана Мандића и Андрију Прлаиновића, донели сте радост не само Србији, већ нашем народу где год живи, у Црној Гори, Републици Српској, на целој земаљској кугли. Хвала свима који нису рођени у Србији, а који играју за свој народ и своју Србију. Хвала свима који сте се толико срчано борили за наше боје - црвено, плаво, бели дрес. Иако у базену нема дресова, он вам је у срцу и глави", рекао је председник Вучић ватерполистима.

Председник Вучић са ватерполо репрезентацијом Србије

Фото Танјуг, Димитрије Голл

"Четири пута заредом освојити европску титулу није само нека прича, већ прича о промени менталитета, победничког, у нечему на шта ми у Србији нисмо увек научили. То може само уз огроман труд, велики рад, огромну енергију и амбицију", истакао је председник Вучић и захвалио  селектору и репрезентативцима што се редовно одазивају позиву националне селекције, и што им никада није тешко да се окупе и боре за своју земљу.

"Србија је била и биће увек уз вас. Гледаћемо да у складу са својим могућностима, на време, без кашњења, испуњавамо своје обавезе и у већем обиму него раније. Живела Србија, и  још победа желим", поручио је председник Србије.

Капитен ватерполо  репрезентације  Србије Филип Филиповић истакао је да су ватерполисти своје речи и дела показали у базену, а пре свега су показали како се игра, бори и како се бране боје Србије. Он је захвалио, у име екипе и стручног штаба , председнику на пријему и пруженој помоћи, и на свему што ће тек учинити за репрезентацију и најтрофејнији српски спорт у историји.

"Једино што могу да обећам - да ће се ови момци, заједно са мном, потрудити да оправдају поверење и средства која ћете, сигуран сам, уложити на набољи могући начин како бисмо били конкурентни и на Олимпијади у Токију 2020. године. Толико од нас, а после тога долазе млађи", рекао је  капитен Филиповић.

Београд, 30. јул 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).