odb_velika.jpg

Vesti

22.10.2018. - 19:15

Predsednik Vučić sa ženskom odbojkaškom reprezentacijom Srbije

Predsednik Republike Srbije primio je danas žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu održanom u Jokohami i preneo im zahvalnost čitave zemlje zbog radosti koju su donele.

„Hvala vam što ste nas naučile kako se ide do cilja i na sreći koju ste nam donele“, rekao je predsednik Vučić članicama ženske odbojkaške reprezentacije Srbije i dodao da je zlato samo za odvažne, za hrabre, za one koji su spremni na žrtvu.

"Srbija je ponosna na vas, a vi gledajte da se još nekoliko puta vratite sa ovakvim odličjima. Živela Srbija", poručio je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić sa ženskom odbojkaškom reprezentacijom Srbije

Foto Tanjug, Dimitrije Goll

Kapiten Maja Ognjanović zahvalila je, u ime celog tima, predsedniku Srbije na podršci i prijemu.

"Naš put do medalje zaista nije bio nimalo lak, ali smo izuzetno srećne i ponosne kada osvajamo medalje za našu državu i narod. Daćemo sve od sebe da tako bude i u budućnosti. Hvala Vam na bezrezervnoj podršci, verujte da smo je osetile u svakom trenutku takmičenja i ona nam je puno značila", rekla je Maja Ognjanović.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je posebno ponosan što su Tijana Bošković i Brankica Mihajlović dale pečat zlatu, kao odbojkašice rođene u Republici Srpskoj.

"Uvek nam je drago kada u reprezentaciji Srbije imamo igračice sa naših prostora. Želim im još uspeha", poručio je predsednik  Dodik.

Prvi čovek Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić istakao je da je veoma srećan zbog sjajnog rezultata u Japanu, kao i zbog toga što država zna da ceni uspeh.

"Hvala predsedniku Vučiću što ćemo do kraja nedelje dobiti premije. Sećam se kada je to moralo da se čeka po godinu i više dana. Nama sada to puno znači", rekao je Zoran Gajić.

Beograd, 22. oktobar 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).