odb_velika.jpg

Вести

22.10.2018. - 19:15

Председник Вучић са женском одбојкашком репрезентацијом Србије

Председник Републике Србије примио је данас женску одбојкашку репрезентацију Србије, која је освојила златну медаљу на Светском првенству одржаном у Јокохами и пренео им захвалност читаве земље због радости коју су донеле.

„Хвала вам што сте нас научиле како се иде до циља и на срећи коју сте нам донеле“, рекао је председник Вучић чланицама женске одбојкашке репрезентације Србије и додао да је злато само за одважне, за храбре, за оне који су спремни на жртву.

"Србија је поносна на вас, а ви гледајте да се још неколико пута вратите са оваквим одличјима. Живела Србија", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић са женском одбојкашком репрезентацијом Србије

Фото Танјуг, Димитрије Голл

Капитен Маја Огњановић захвалила је, у име целог тима, председнику Србије на подршци и пријему.

"Наш пут до медаље заиста није био нимало лак, али смо изузетно срећне и поносне када освајамо медаље за нашу државу и народ. Даћемо све од себе да тако буде и у будућности. Хвала Вам на безрезервној подршци, верујте да смо је осетиле у сваком тренутку такмичења и она нам је пуно значила", рекла је Маја Огњановић.

Председник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је посебно поносан што су Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић дале печат злату, као одбојкашице рођене у Републици Српској.

"Увек нам је драго када у репрезентацији Србије имамо играчице са наших простора. Желим им још успеха", поручио је председник  Додик.

Први човек Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић истакао је да је веома срећан због сјајног резултата у Јапану, као и због тога што држава зна да цени успех.

"Хвала председнику Вучићу што ћемо до краја недеље добити премије. Сећам се када је то морало да се чека по годину и више дана. Нама сада то пуно значи", рекао је Зоран Гајић.

Београд, 22. октобар 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).