Vesti

27.03.2018. - 11:41

Predsednik Vučić Srbima na KiM: Ne pretimo, ali i ne damo na vas

„Srbija je doživela i preživela brojna poniženja, ali nikada nikome neće pretiti - to je naša jasna i nedvosmislena poruka“, poručio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare održanoj nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

"Ta poruka je jasna " , istakao je predsednik Vučić i pozvao sve građane u Kosovskoj Mitrovici i na severu južne srpske pokrajine da budu mirni i spokojni, jer "albanski teroristi neće moći da preduzmu ništa protiv njih - ni sami, ni sa zapadnim nalogodavcima. Ja sam to danas nedvosmisleno rekao zapadnim partnerima i svima drugima", naglasio je srpski predsednik.
 
Predsednik Vučić poručio je i da onaj ko misli da oružjem može da upada bez saglasnosti Srba na sever KiM - krši Briselski sporazum i time ugrožava mir i Srbije i ljudi na KiM.
 
"Srbija to neće dopustiti", rekao je predsednik i poručio da će naša zemlja dati sve od sebe da osigura bezbednost za svoje građane i ljude koji žive na Kosovu i Metohiji.
 
Predsednik Vučić je istakao da je hapšenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića brutalna provokacija i čin bezumnja, odnosno najteži kriminalni akt, koji su prištinske vlasti, očigledno podržane od pojedinih zemalja, sprovele na KiM. On je rekao da Marko Đurić nije ilegalno otišao na Kosovo i Metohiju, kako lažno navodi Priština, već da je obaveštenje o tome poslao 75 sati pre polaska za KiM, iako, prema sporazumu, to treba da uradi 24 sata pre posete.
 
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić osudio je napad na novinare u Kosovskoj Mitrovici.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).