Вести

27.03.2018. - 11:41

Председник Вучић Србима на КиМ: Не претимо, али и не дамо на вас

„Србија је доживела и преживела бројна понижења, али никада никоме неће претити - то је наша јасна и недвосмислена порука“, поручио је председник Републике Србије Александар Вучић на конференцији за новинаре одржаној након седнице Савета за националну безбедност.

"Та порука је јасна " , истакао је председник Вучић и позвао све грађане у Косовској Митровици и на северу јужне српске покрајине да буду мирни и спокојни, јер "албански терористи неће моћи да предузму ништа против њих - ни сами, ни са западним налогодавцима. Ја сам то данас недвосмислено рекао западним партнерима и свима другима", нагласио је српски председник.
 
Председник Вучић поручио је и да онај ко мисли да оружјем може да упада без сагласности Срба на север КиМ - крши Бриселски споразум и тиме угрожава мир и Србије и људи на КиМ.
 
"Србија то неће допустити", рекао је председник и поручио да ће наша земља дати све од себе да осигура безбедност за своје грађане и људе који живе на Косову и Метохији.
 
Председник Вучић је истакао да је хапшење директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића брутална провокација и чин безумња, односно најтежи криминални акт, који су приштинске власти, очигледно подржане од појединих земаља, спровеле на КиМ. Он је рекао да Марко Ђурић није илегално отишао на Косово и Метохију, како лажно наводи Приштина, већ да је обавештење о томе послао 75 сати пре поласка за КиМ, иако, према споразуму, то треба да уради 24 сата пре посете.
 
Председник Републике Србије Александар Вучић осудио је напад на новинаре у Косовској Митровици.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).