Predsednik Vučić u Briselu

Vesti

27.02.2023. - 23:00

Predsednik Vučić u Briselu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Briselu da je tokom nove runde dijaloga Beograda i Prištine dogovoreno da se razgovori nastave, te da na početku mape puta uvek mora da stoji implementacija Zajednice srpskih opština.

"Važno je i dobro da smo razgovarali. Verujem da ćemo moći da prevaziđemo unilateralne poteze koji bi ugrožavali bezbednost ljudi na terenu. Nadam se i verujem da ćemo moći da radimo na onome što smo mi nazvali implementacijom i, pre svega, implementacijom prethodno postignutih dogovora", rekao je predsednik Vučić nakon sastanka sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom, specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i predstavnikom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.
 
Predsednik Vučić izjavio je da će o današnjem sastanku u Briselu biti sastavljen izveštaj koji će se razmatrati na zasedanju Evropskog saveta 23. i 24. marta, te da će se na osnovu tog izveštaja odnositi prema evropskim integracijama i jednih i drugih.
 
"Mi uvek podržavamo međunarodni pravni poredak, Povelju Ujedinjenih nacija i Ustav Srbije", poručio je predsednik Vučić.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).