Председник Вучић у Бриселу

Вести

27.02.2023. - 23:00

Председник Вучић у Бриселу

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Бриселу да је током нове рунде дијалога Београда и Приштине договорено да се разговори наставе, те да на почетку мапе путa увек мора да стоји имплементација Заједнице српских општина.

"Важно је и добро да смо разговарали. Верујем да ћемо моћи да превазиђемо унилатералне потезе који би угрожавали безбедност људи на терену. Надам се и верујем да ћемо моћи да радимо на ономе што смо ми назвали имплементацијом и, пре свега, имплементацијом претходно постигнутих договора", рекао је председник Вучић након састанка са високим представником Европске уније за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борељом, специјалним изаслаником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и представником привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.
 
Председник Вучић изјавио је да ће о данашњем састанку у Бриселу бити састављен извештај који ће се разматрати на заседању Европског савета 23. и 24. марта, те да ће се на основу тог извештаја односити према европским интеграцијама и једних и других.
 
"Ми увек подржавамо међународни правни поредак, Повељу Уједињених нација и Устав Србије", поручио је председник Вучић.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).