Predsednik Vučić u dvodnevnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama

Vesti

03.09.2020. - 23:18

Predsednik Vučić u dvodnevnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama, gde se danas sastao sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD Donalda Trampa Ričardom Grenelom i predstavnicima Prištine.

Predsednik Vučić je posle sastanka sa predstavnicima Prištine u Beloj kući rekao da razgovori i dalje traju i da će se nastaviti, ali da se ne zna da li će dogovor da bude postignut. 
 
"Mi smo došli u dobroj veri da postignemo dogovor, i dalje se nadamo da je moguće da taj dogovor postignemo. Tu ima veoma dobrih stvari što se tiče naše ekonomije", naveo je predsednik Vučić i dodao da su sastanku prisustvovali svi iz američke Vlade koji se bave finansijama i da je bilo reči o različitim projektima. 
 
"O infrastrukturnim projektima, povezivanju Beograda i Prištine, onome što je dobro za Srbe na Kosovu i Metohiji, što je dobro za Albance, za sve nas. Govorili smo i o daljem kreditiranju i ulaganju novca kroz takozvane garantne šeme koje su se kod nas pokazale kao izvanredne u prethodnom periodu. Borimo se da Priština prihvati Mali Šengen jer bi to značilo de facto slobodan protok robe, ljudi i kapitala", rekao je predsednik Vučić. On je naveo da je zadovoljan pripremljenošću naše delegacije i da je zahvalan domaćinima što su želeli da čuju primedbe, uprkos tome što sastanci nisu laki i jednostavni. 
 
"Ako hoćete da vodite zemlju u ovako teškim uslovima, morate da donosite teške odluke, ali to je samo moj posao. Ako slučajno dođe do susreta na najvišem nivou, to će značiti da mi nismo nezadovoljni", istakao je predsednik Vučić i dodao da ukoliko bi Fond za razvoj (DFC) otvorio kancelariju u Beogradu, to bio snažan signal za investitore i za kreditni rejting naše zemlje. On je naglasio i da bi to dodatno podiglo odnose Srbije i SAD. 
 
„Ljudima u Srbiji da kažem - nema te vrste bojazni, da potpišem bilo kakav dokument u kome postoji priznanje nezavisnosti Kosova i to sam jasno rekao našim sagovornicima“, poručio je predsednik Vučić.
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.