Predsednik Vučić u jednodnevnoj poseti Tirani

Vesti

09.05.2019. - 20:50

Predsednik Vučić u jednodnevnoj poseti Tirani

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je u jednodnevnoj poseti Tirani, tokom koje je učestvovao na sastanku lidera Procesa „Brdo–Brioni“.

"Ulazimo u tešku fazu. Rezultati su takvi da će nam biti sve teže. Neće biti nimalo lako, ali naše je da nastavimo da radimo", rekao je predsednik Vučić, nakon sastanka, i dodao da je bolje da se u regionu razgovara otvoreno, pa i oštro, ali u miru i sa jasnim razumevanjem da je svima očuvanje stabilnosti od suštinskog značaja i interesa.
 
Predsednik Vučić je istakao da kosovski problem ne može da se reši bez Srbije, da je to problem Srba i Albanaca i da nikakvom rešenju ne vode, niti mogu da vode, skupovi na koje se pozivaju i oni kojih se to uopšte ne tiče. On je danas pozvao Evropsku uniju da, kada je reč o regionu, a posebno o srpsko – albanskim odnosima, pokaže više akcije, a ne da sve svodi na reči ohrabrenja.
 
Predsednik Vučić  zahvalio je predsednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović i predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahoru, kao inicijatorima Procesa Brdo-Brioni, ali pre svega predsedniku Republike Poljske Andžeju Dudi, zbog njegove poruke da je Evropi potreban Zapadni Balkan koliko i Zapadnom Balkanu Evropa.
 
„To su vrlo ohrabrujuće reči, i hvala Vam što ste ih izrekli na ovom Samitu“, poručio je predsednik Vučić.
 
Tokom posete Tirani, predsednik Vučić sastao se i sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.
 
Tirana, 09. maj 2019.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).