Председник Вучић у једнодневној посети Тирани

Вести

09.05.2019. - 20:50

Председник Вучић у једнодневној посети Тирани

Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је у једнодневној посети Тирани, током које је учествовао на састанку лидера Процеса „Брдо–Бриони“.

"Улазимо у тешку фазу. Резултати су такви да ће нам бити све теже. Неће бити нимало лако, али наше је да наставимо да радимо", рекао је председник Вучић, након састанка, и додао да је боље да се у региону разговара отворено, па и оштро, али у миру и са јасним разумевањем да је свима очување стабилности од суштинског значаја и интереса.
 
Председник Вучић је истакао да косовски проблем не може да се реши без Србије, да је то проблем Срба и Албанаца и да никаквом решењу не воде, нити могу да воде, скупови на које се позивају и они којих се то уопште не тиче. Он је данас позвао Европску унију да, када је реч о региону, а посебно о српско – албанским односима, покаже више акције, а не да све своди на речи охрабрења.
 
Председник Вучић  захвалио је председници Републике Хрватске Колинди Грабар Китаровић и председнику Републике Словеније Боруту Пахору, као иницијаторима Процеса Брдо-Бриони, али пре свега председнику Републике Пољске Анджеју Дуди, због његове поруке да је Европи потребан Западни Балкан колико и Западном Балкану Европа.
 
„То су врло охрабрујуће речи, и хвала Вам што сте их изрекли на овом Самиту“, поручио је председник Вучић.
 
Током посете Тирани, председник Вучић састао се и са високом представницом Европске уније за спољну политику и безбедност Федериком Могерини.
 
Тирана, 09. мај 2019.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.