Predsednik Vučić u Mostaru

Vesti

09.04.2019. - 21:10

Predsednik Vučić u Mostaru

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u Mostaru, gde je prisustvovao otvaranju 22. Međunarodnog sajma privrede.

Predsednik Vučić je, nakon sastanka sa zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, izrazio zadovoljstvo što su i ove godine srpske kompanije iz raznih delova Srbije došle na Sajam u Mostar da predstave svoje proizvode. 
 
Predsednik Vučić u Mostaru

Foto Predsedništvo Srbije

 
"Moj posao je i želim da srpski proizvodi budu prisutni u Mostaru, Širokom Brijegu, da se prodaju na svakom mestu. Želimo širu i bližu saradnju sa Bosnom i Hercegovinom", objasnio je predsednik Vučić i dodao da je  trgovinska razmena sa BiH 2015. godine bila milijardu evra, a prošle godine je dostigla 1,8 milijardi evra, te da se ove godine očekuje da dostigne vrednost od 2 milijarde evra.
 
Predsednik Vučić je rekao da je sa zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine  Draganom Čovićem  razgovarao i o odnosima Srba i Hrvata.
 
 "Smatram da je, bez obzira na teško istorijsko nasleđe i razlike u stavovima o onome što se zbivalo, važno da gradimo budućnost u miru i stabilnosti.To isto želimo sa Bošnjacima", istakao je predsednik Vučić. 
 
Predsednik Vučić u Mostaru

Foto Predsedništvo Srbije

 
 
Predsednik Vučić je, nakon posete Sajmu, obišao radove na obnovi Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru i izjavio da je taj hram važan za ceo srpski narod, ali značajan i za Bošnjake i Hrvate jer govori o tome da možemo da živimo zajedno i da se poštujemo međusobno. On je dodao da je crkva u Mostaru jedna od najvećih i najznačajnijih svetinja u bivšoj Jugoslaviji, koja je na užasan način uništena 1992. godine, kada je srušena i spaljena. 
 
Predsednik Vučić u Mostaru

Foto Predsedništvo Srbije

 
"Ponosan sam na to što su Srbija i Republika Srpska dale puni doprinos za obnovu ovog hrama. Hvala na ukazanoj časti da Srbija, koliko može, pomogne", rekao je predsednik Srbije i podsetio da je Saborna crkva Svete Trojice bila najveći srpski pravoslavni hram do izgradnje Hrama Svetog Save.
 
"Nadam se da ćemo pre kraja 2020. moći da prisustvujemo otvaranju ovog veličanstvenog hrama, gde će, osim oslikavanja, svi radovi biti završeni. To je divna vest za sve Srbe, gde god da žive", istakao je predsednik Vučić i najavio da će Srbija, u naredne 2 nedelje, uplatiti dodatnih 1,5 miliona evra za crkvu u Mostaru.
 
 
Mostar, 09. april 2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).